Az NNG nyerte el a XXI. Magyar Innovációs Nagydíjat

forrás: Business Online, 2013. március 22. 15:02

A navigációs szoftvereiről ismert, nemzetközileg is sikeres NNG Kft. nyerte el idén a Magyar Innovációs Szövetség Innovációs Nagydíját. Az elismerést a vállalat autógyártók számára kifejlesztett iGO Automotive megoldása kapta, mely lehetőséget kínál az autóipar szereplői számára arra, hogy ne csak a csúcs-, hanem az alacsony kategóriás járműveikbe is jó minőségű, gyárilag beépített navigációs alkalmazások kerüljenek. Az Innovációs Nagydíjjal járó pénzjutalmat, a jövő innovátorai iránti elkötelezettségét kifejezendő, az NNG a BME Információtechnológiai Innovációs és Tudásközpontjának ajánlotta fel.

 

Az NNG alapító vezérigazgatója, Balogh Péter a Parlamentben vehette át a XXI. Magyar Innovációs Nagydíjat március 21-én, mellyel a zsűri a vállalat autóipari navigációs szoftverét honorálta. Az iGO Automotive navigáció teljes mértékben testreszabható, a helyi igényekhez igazítható, és rugalmassága által mind technikailag, mind vizuálisan bármilyen autómárkába integrálható. A vállalat megoldásai iránti keresletet mutatja, hogy napjaink tíz vezető autómárkájából hét készülékén az NNG fejlesztése fut.

 

„Sikerünk titka a folyamatos fejlesztésekben, illetve a navigációs piacon az árképzés és a technológia tekintetében kategóriateremtő megoldásainkban rejlik. Célunk, hogy innovációink révén az NNG legyen a legjobb navigációs szolgáltatásokat biztosító vállalat a világon. Szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen Magyarországon rendelkezésünkre áll a célunk megvalósításához szükséges tudás. Hiszem, hogy az NNG sikerét a hazai oktatási intézmények és az ott tanuló tehetségek is meghatározzák, ezért felajánljuk az Innovációs Nagydíjjal járó pénzjutalmat a BME-nek, hogy azzal a hallgatókat és az ifjú kutatókat innovációs projektjeik megvalósításában támogathassa az egyetem” – mondta el Balogh Péter, az NNG vezérigazgatója.  

    

A díjazott megoldás, az iGO Automotive három alapvető értéket egyesít magában: az NNG vezeték nélküli technológiai piacon szerzett tapasztalatának köszönhetően a mobilmegoldások sebességét, a vállalat PND-piaci tapasztalatából fakadóan a szektorra jellemző rugalmasságot, valamint e két tulajdonságnak az autós navigációkra jellemző megbízható, és hosszú távra tervezett kivitelezését. A vállalat kompakt navigációs megoldása, mely az évek során folyamatosan fejlesztett iGO szoftvermotorra épül, lehetőséget biztosít arra, hogy költségkímélő hardveren is kiemelkedő minőségú navigáció fusson, ami megfelel az autóiparban támasztott magas elvárásoknak.

 

Az NNG 2004-es megalakulását követően számos áttörést jelentő technológiai megoldást vezetett be a piacra: a  díjnyertes iGO My Way szoftvermotort, az első, valósághű 3D térképszoftvert, az egyedülálló térképtömörítési technológiát, valamint az iparág legmodulárisabb és legrugalmasabb navigációs motorját. A vállalat kevesebb, mint tíz év alatt  – felhasználva a PND iparágban gyűjtött tapasztalatát, illetve nemzetközi jelenlétét – belépett az autóiparba, ahol jelenleg az iparág egyik vezető beszállítója.

 

Az Innovációs Nagydíjat első ízben 1993-ban adták át, azóta pedig évente díjazzák a nagy jelentőségű innovációt megvalósító és ennek révén kiemelkedő hasznot elérő, Magyarországon bejegyzett társaságokat. A Magyar Innovációs Alapítvány, a Magyar Innovációs Szövetséggel, a Nemzetgazdasági Minisztériummal, a Vidékfejlesztési Minisztériummal és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalával közösen kiírt Innovációs Nagydíjának odaítéléséről szakemberekből álló bizottság dönt az innováció eredetisége, újszerűsége, valamint társadalmi hasznossága, illetve az általa nyújtott gazdasági előnyök alapján. A bizottság mindenkori elnöke az innovációs területet felügyelő miniszter. 

 

 

Trendek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új Lufthansa Technik munkahelyek magasan képzett szakembereknek

A Lufthansa Technik AG, Németország vezető repülőgép-karbantartó és mérnöki vállalata a meglévő légijármű-karbantartó tevékenysége mellett új repülőgép-mérnöki központot nyit Budapesten. Az új, Budapest-központú szolgáltató központ elsősorban a Boeing 737 géptípus, a világ egyik legnépszerűbb keskenytörzsű, középtávú légijárműve kapcsán nyújt majd szolgáltatásokat, illetve általános, nem géptípus-specifikus támogató tevékenységeket is végez majd.

2016. június 15. 18:20

Big Data, Cloud és analitika: jövő héten jön a Budapest Data Fórum

Június 14. és 16. között rendezik meg a vezető hazai adattárházas és Big Data seregszemlét, ahol külföldi és hazai vállalatok osztják meg tapasztalataikat az adatmenedzsment és adatelemzés legjobb gyakorlatáról.

2016. június 7. 15:54

A Cellum innovációja Egyiptomban is bizonyíthat

A magyar tulajdonú Cellum, Európa egyik vezető mobiltárca-szolgáltatója a Metel Egypttel írt alá együttműködési megállapodást Abd El-Fattah El-Sisi egyiptomi elnök és Orbán Viktor miniszterelnök jelenlétében, a miniszterelnöki látogatáshoz kapcsolódó üzleti fórumon. A Metel a megállapodás részeként a Cellum mobilfizetési szolgáltatásait terjeszti el az Közel-Keleten és Afrikában, jelentősen fejlesztve ezzel a térség elektronikus kereskedelmét.

2016. június 2. 15:05

1,8 milliárd dolláros befektetést szerzett a Snapchat

A Snapchat instant üzenetküldő alkalmazás újabb, 1,8 milliárd dolláros befektetési kört tudhat maga mögött, legyőzve ezzel a kételyeket, melyek a startup befektetési ökoszisztémát lengik körül az utóbbi időben. Az új befektetéssel a céget jelenleg 20 milliárd dollárra becslik.

2016. május 31. 16:07

Technikai kommunikációval foglalkozó szakmai szervezet alakult

Hazai vállalatok részvételével és az európai anyaszervezet támogatásával megalakult a tekom Magyarország szakmai platform, amely a technikai kommunikációval foglalkozó magyarországi szakembereket tömöríti. Az SAP egyik alapítóként a tagok és érdeklődők felé történő kommunikációért felel majd. 

2016. május 17. 12:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05