3 Facebook alkalmazás Windows Phone-ra

Czipperer Dia, 2013. március 22. 15:10

Ma már sokak számára szinte elengedhetetlen része a mobilnetes kapcsolatnak egy Facebook applikáció. A Windows Phone Store-ban több alkalmazás is elérhető, melyek közül bemutatjuk a három legnépszerűbbet.

Facebook – az eredeti Microsoft alkalmazás (ingyenes)

Ezt a változatot a felhasználók 5-ből 3 ponttal értékelték, és már több mint 25 ezer megtekintést sikerült bezsebelnie. Ez az alkalmazás követi a Windows Phone operációs rendszer formanyelvét, ahogy azt a felhasználók elvárják.

A köszöntő oldal a hírcsatornáé, ahol a legújabb híreket olvashatjuk. A fejléc lehet a megszokott kék háttér, de ezt meg is változtathatjuk, és kedvünk szerint egyik Facebook fotónkat is berakhatjuk (lásd a képen).

Ha státuszunkat szeretnénk frissíteni, fel kell tölteni egy képet, vagy becsekkolni valahova, amit a képernyő alján lévő eszköztár segítségével tudunk megtenni. Fotóinkat is megoszthatjuk másokkal (akár újat vagy egy meglévőt). Ha szeretnénk, hogy frissüljön a hírcsatorna, akkor elég megrázni a telefont.

 

Facebook Pro – Wami alkalmazás (ingyenes, a hirdetésmentes változat 1,29 euró)

Ez az applikáció jobb értékelést kapott a felhasználóktól (4 pont), viszont csak fele annyi emberhez jutott el (12,5 ezer). Más első ránézésre is látszik, hogy nem egy tipikus WP app, egy vertikális megjelenést látunk, és inkább hasonlít az androidos változatra. Látszik, hogy itt az asztali és a mobilverzió kombinálására törekedtek a fejlesztők.

A képernyő alján itt is megjelenik egy eszköztár, ahol négy gomb is található. Az egyikkel visszatérhetünk a főoldalra, a másikkal újratölthetjük az oldalt, a harmadikkal megnézhetjük értesítéseinket, a negyedikkel üzeneteinket. További funkciók között találjuk a chatet, az eseménylistát, a fotófeltöltést (csak a telefonon található képeket tölthetjük fel, új, kamerával készített képet ezzel az opcióval nem tudunk feltölteni).

 

Facebook Viewer – Cambo alkalmazás (ingyenes)

Úgy látszik, az emberek szeretik az eredeti, vagy hagyományosabb alkalmazásokat, elsőre is talán ez a legszokatlanabb változat a három közül. Ezt mindössze 3154-an látták, viszont pontokban nem teljesít rosszul (4).

 

Egyébként ez az app a kettő határán helyezkedik el, kicsit hagyományos formát öltve, ugyanakkor a horizontális elrendezésében igazodik a WP-s szerkezethez. A bal oldali részben különböző csempéket látunk, ahol kiválaszthatjuk a kívánt funkciót, ami a jobb oldalon megjelenik.

 

A felső sávban látunk egy "+" jelet, ezzel tudjuk saját állapotunkat frissíteni. Jelen esetben a képernyő alján találhatók a jelölések, üzenetek, értesítések. Ennél az appnál megvan az, ami az előzőből hiányzott: feltölthetünk képeket közveltenül fényképezés után.

 

Az alkalmazás lehetővé teszi, hogy a kezdőlapot szabadon módosítjuk, méghozzá úgy, hogy, amit csempeként kívánunk hozzáadni (pl, értesítések), hosszan nyomvatartjuk, és a kívánt felületre húzzuk.

 

Az applikációk mindegyike működik WP8-as és 7.5-ös operációs rendszeren. A hagyományos Microsoft alkalmazás még WP7-en is fut. Ha ezek nem nyerték el tetszésed, számos egyéb Facebook alkalmazás közül választhatsz a Windows Phone Store-ból.

 

Forrás: Nokiablog 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05