SAP tanfolyam indult felsőoktatási hallgatók számára

forrás: Prím Online, 2013. március 25. 09:17

Több mint 300 egyetemista, főiskolás részvételével múlt héten elindult az SAP hagyományos, tavaszi szemesztere, melyre bármely felsőoktatási intézményből lehetett jelentkezni. A kilencedik éve megrendezett, ingyenes tanfolyamon a hallgatók megismerkednek a szoftvercég munkaterületeivel, főbb rendszereivel. Az előadások során néhány Magyarországon fejlesztett rendszert, köztük például mobil applikációkat, receptfejlesztési alkalmazást is bemutatnak az SAP szakemberei.

Az előadássorozatot teszt zárja, és a 60 legjobb eredményt elért hallgató további, gyakorlati tudást átadó képzésen vehet részt, térítésmentesen. A nyári egyhetes intenzív kurzuson fejlesztői, és támogatási tudást szerezhetnek a résztvevők, melynek elvégzését oklevél igazolja.

A kurzus elvégzése amellett, hogy könnyebb elhelyezkedést biztosít a pályakezdők számára, olyan értékes tudásanyaggal gazdagítja a résztvevőket, mely elengedhetetlen kelléke az e területen elhelyezkedni szándékozóknak.

Nyitóelőadásában Dudits Ádám, az SAP Labs Hungary fejlesztőközpont ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, hogy az informatikai tudás megszerzése az Unióban különösen fontos értékké válik, melyet azt is mutat, hogy az Európai Bizottság számítása szerint 700 000 állás lesz betöltetlen 2015-ig a technológiai és infokommunikációs ágazatban.

Az évek során e hagyományos tavaszi szemeszter vált a legfontosabb hallgatói rendezvénnyé a cég számára, melynek legjobban teljesítői rendre az SAP gyakornokai lettek.

A szervezők, a Magyar Villamosmérnök- és Informatikus-hallgatók Egyesülete, az ELTE IK HÖK, valamint az SAP Hungary Kft. idei évben is ELTE épületében tartják a képzést.

Kulcsszavak: oktatás SAP

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50