Emigrálj egy hétre a Szigetre!

Czipperer Dia, 2013. március 27. 14:42

Légy tagja te is a Fesztiválköztársaságnak, zökkenj ki a szürke hétköznapokból, élvezd a szabadságot – legalább egy hétig a Szigeten. 

Az erdősávokkal határolt földrész, amelynek fő folyója a Duna, sík területen fekszik, és még az éghajlata is igazán fesztiválbarát: 25-30 °C átlaghőmérséklet. Az őslakosok teljesen nyitottak az új bevándorlókra, és fizetőeszközük is egészen szimpatikus: készpénzmentes, kártyás fizetés. Északi szélesség: 47° 32' 50.7" N, keleti hosszúság: 19° 3' 0.4" E – itt helyezkedik el a Sziget Fesztiválköztársaság, amely is sok meglepetést tartogat a „lakosság” számára.

 

Formai és tartalmi újítások egyaránt szerepelnek a palettán, és a lista még tovább bővül majd a következő hónapokban, hiszen augusztusig még sok víz lefolyik a Dunán, ahogy az elmúlt 20 év alatt is. Bizony, már teljes joggal is az érettek sorában üdvözölhetjük a fesztivált, amely idén 21. alkalommal hozza el az igazi Sziget-életérzést.

 

És hogy mi változik idén? Minden még jobb lesz, és jönnek újdonságok is. Idén végre lesz szabadstrand is, amely már hosszú idő óta összetűzés forrása volt a fesztiválozó közönség és a biztonsági emberek között.

 

Hűsölés, élmény és pörgés

 

A korábbi években határozottan tiltották, hogy megmártózzanak a folyóban, idén azonban – köszönhetően a Duna vízminősége jelentős javulásának – a Szigetnek lesz saját, kijelölt strandja. A Sziget Beach kiépített infrastruktúrával és vendéglátással várja a hűsölésre vágyókat, esténként pedig a távol-keleti Full Moon Party-k hangulatát hozza el a vendégeknek.

 

A Sziget Eye mond nektek valamit? Egy óriáskerékről van szó, ameéy idén 20 méterrel nagyobb lesz, köszönhetően annak, hogy sikerült megcsípni és Budapestre hozni a világ egyik legnagyobb utaztatható óriáskerekét, amely egy 60 méteres giga-kerék, amely kivilágítva estére pedig a Sziget leglátványosabb attrakciójává válik.

 

A Cirque de Sziget nemcsak látványában lenyűgöző új helyszín, de program szempontjából is kihagyhatatlannak bizonyul. A régi vándorcirkusz hangulata keveredik a modern cirkusz előadásaival, valamint otthont ad a Recirquel társulat kifejezetten a Szigetre készülő új előadásának is.

 

 

Az Utcaszínháztól a Color Party-ig

 

A Szigetről sokaknak csak a zenei fellépők, program jutnak eszükbe, pedig az összművészeti események is fontos pillérei a fesztiválnak. A Nagy Utcaszínház megújul ebben az évben: a korábbival ellentétben (napi 1) idén háromszor is látható lesz az az előadás, amelynek előadóit eddig homály fedi, de annyit biztosan lehet tudni, hogy a kenguruk földjéről érkeznek a fesztiválózó közönséghez.

 

A Kelet-Európai Vurstli idei tematikája a 60-as, 70-es évek hippi korszaka. Tehát: hosszú haj, csőfarmer, peace & love! A ruhagyárában pedig elkészíthetjük a saját szabadságunkat szimbolizáló fesztiválkösztümünket is.

 

A szervezők idén a romkocsmák hangulatát is megidézik a Romkocsma Negyeddel. Budapest legizgalmasabb szórakozóhelyei közül többen kitelepülnek majd a fesztiválra, egy új színnel gazdagítva a Szigetet.

 

Visszatérő, ismerős helyszínek is felbukkannak a forgatagban: a rendkívül pörgős ír zenét sorjázó Ír Kocsma Színpad és a nagy elődök zenéjét idéző és azoknak tisztelgő Tribute zenekarok színpada ismét fellelhető lesz.

 

A tavaly debütáló Colosseum pedig idén duplájára nő, és egy egészen új program kap itt helyet: a Color Party. Ételfesték és liszt – így változik a helyszín egy valódi színorgiává. Egy fergeteges party részeként pukkasztják a patronokat, amelyek a spektrum összes színét tartalmazzák.

 

Egy igazi Color Party

 

Biztosan sok meglepetés lapul még a tarsolyban, de azt hiszem, az eddigi kínálat is egészen elképesztő. Ideje tehát készülni a bennszülött létre, és elkezdeni gyúrni az „Emigrálj egy hétre!” szlogenre.

 

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05