Stratégiai megállapodást kötött a Kaspersky Lab és az INTERPOL a kiberbűnözés ellen

forrás: Business Online, 2013. március 28. 07:35

A Kaspersky Lab és az INTERPOL Global Complex for Innovation (IGCI) bejelentette stratégiai megállapodását, amelyről ezt megelőzően 2013 március 19-én a Kaspersky Lab központjában Moszkvában tárgyalt Eugene Kaspersky, a Kaspersky Lab alapítója és vezérigazgatója, valamint Ronald Noble, az Interpol főtitkára és Noboru Nakatani az IGCI ügyvezető igazgatója.

 

A találkozó legfontosabb témája a kollektív erőfeszítések fontossága, a számítógépes bűnözés, valamint a felmerülő kibertámadások megléte volt, amelyek visszaszorításával és felszámolásával biztonságosabb internetezést kívánnak elérni. Az ülés legfontosabb eredményeként a Kaspersky Lab tervei szerint 2014-ben kirendelt szakértőket küld az IGCI-hez annak érdekében, hogy növeljék a bűnüldöző szervek számát és hatékonyságát. Az IGCI egy nemzetközi kiberbűnözés elleni szervet kíván felállítani, amelykhez olyan eszközökre és szakmai ismeretekre van szükség, amelyek segítségével hatékonyabban tudják kezelni a 21. század kiberfenyegetéseinek kihívásait.

„Nagyon elégedett vagyok a találkozó eredményével. Több évtizede ért már, hogy az INTERPOL létrehozzon egy internetre specialiálódott szakosztályt, amely végre valóra válhat, az együttműködésnek köszönhetően. Talán mondhatjuk, hogy ez a kezdeményezés nem okozott nagy meglepetést, hiszen régóta terveink között szerepelt, hogy néhány vezető elemzőt helyezzünk át az IGCI-hez Szingapúrba. A kiberbűnözőknek hamarosan semmi esélyük sem lesz elrejtőzni, ami napjainkig igazán nem okozott problémát. Úgy gondoljuk, hogy a kör lassan bezárul a kiberbűnözők körül. - mondta Eugene Kaspersky, a Kaspersky Lab alapítója és vezérigazgatója.

„Egy igen erős támogatás jött létre köszönhetően Eugene Kaspersky és a Kaspersky Lab közreműködésének. A segítségükkel és a mi szakértelmünkkel, ami 190 országra terjed ki szerte a világon olyan erős védelmet sikerül kiépíteni a kiberbűnözés ellen, amelynek segítségével a jövőben minden kiberbűnözőt a bíróság elé tudunk állítani. Az INTERPOL főtitkára továbbá hozzátette, hogy érzelmek nélkül, elszigetelten nem lehet felvenni a harcot a nemzetközi kiberbűnözés ellen. Továbbá szükség van a magánszektor szakértelmére és támogatására. A kiberbűnözés elleni harc megköveteli a nemzeteken belüli és a nemzetközi jogi fellépéseket, különösen a technológiai szektor vezetőinek kell kiemelkedő szerepet vállalniuk ebben a harcban, mint ahogyan azt a Kaspersky Lab is teszi. - tette hozzá Noboru Nakatani, az IGCI ügyvezető igazgatója.

 

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Újonc adware a májusi vírustoplistán

Az ESET minden hónapban összeállítja a világszerte terjedő számítógépes kártevők toplistáját, amelyből megtudhatjuk, hogy aktuálisan milyen kártevők veszélyeztetik leginkább a felhasználók számítógépeit.

2016. június 17. 15:22

Kiberbiztonság – növekvő veszély, nagyobb kihívás, több feladat

Megbénított ukrán villamoshálózat, megfertőzött Dél-Koreai közműszolgáltatók és kormányzati szervek, a világ legnagyobb szórakoztatóipari óriásától ellopott felhasználói adatok – egy közös van bennük: kifinomult kibertámadás áldozatai mind.

2016. június 16. 06:36

Az internetes bankolás veszélyei

Az internetes szervezett bűnözés első számú motivációja régóta a pénzügyi haszonszerzés, így nem meglepő, hogy a támadások jelentős része az online bankolást veszi célba. A G Data tanácsai segítenek elkerülni a bajt.

2016. június 15. 15:12

Helyzetbe hozhatja a magyar cégeket az új uniós elektronikus aláírási szabályzat

2016. július 1-én lép életbe az eIDAS, amely az unió területén egységesíti az elektronikus aláírás szabályozását – felvilágosító cikksorozatot indít a NETLOCK.

2016. június 15. 08:43

Az eddigi legnagyobb kiberbűnözési leszámolás: 45 millió dollárt loptak el

A Kaspersky Lab szakértői és a Sberbank, Oroszország egyik legnagyobb bankja az orosz rendvédelmi hatóságokkal szorosan együttműködve vizsgálta a Lurk hackercsoport tevékenységét, melynek eredményeképpen 50 személyt tartóztattak le. 

2016. június 13. 16:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09