Etikus hackereket képeznek ki az Óbudai Egyetemen

MTI Sajtóadatbank, 2013. március 29. 07:50

Az egyetem tájékoztatása szerint a tanfolyamon egyebek között megtanulják a résztvevők, hogyan gondolkozik egy hacker, így saját rendszerük tesztelése mellett arra is képesek lesznek, hogy felismerjék az ellenük irányuló informatikai támadásokat.

A téma szakértőjévé válnak, és így információ-biztonsági szakemberként hatékonyan meg tudják védeni a rájuk bízott informatikai rendszereket. Kiemelték, hogy a legjobb résztvevőket az egyetem felkarolja és további lehetőségeket és támogatást biztosít számukra a szakmai fejlődésben.
 

A most megnyíló etikus hacker oktató- és vizsgaközpont otthont ad több naprakész nemzetközi információ-biztonsági végzettséget adó tanfolyamnak, és - egyedül az ország felsőoktatási intézményei közül - nemzetközi vizsgaközpontként is működik.
 

A tanfolyamokon az egyetem saját hallgatói mellett a központ szívesen fogadja más oktatási intézmények hallgatóit is, így a tapaszalt oktatók szélesebb körben adhatják át ismereteiket. Mint írták, a hamarosan elinduló tanfolyamon a hallgatók online vizsga letétele után nemzetközileg is elismert oklevelet, az EC Council által kiállított, úgynevezett Certified Ethical Hacker képesítést szerezhetik meg.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05