A világ legvékonyabb külső DVD-írója az ASUS-tól

forrás: Prím Online, 2013. április 2. 13:07

Az ASUS ma bejelentette az SDRW-08U5S-U külső DVD-író megjelenését. Egy olyan remekül hordozható optikai meghajtóról van szó, amely a kategória legvékonyabb kivitelével, mindössze 13 mm-es vastagsággal dicsekedhet.

A formatervnek része egy beépített rejtett állvány is, amellyel az eszköz nem csak helytakarékosabban helyezhető el, hanem mert a vízszintes és a függőleges elhelyezést is támogatja, abban is segít, hogy rendezettebb legyen a munkakörnyezet. Az ASUS az adatok védelméhez is nagymértékben hozzájárul az olyan biztonsági óvintézkedésekkel, mint a jelszavas védelem és a titkosítás, vagy a kódolt fájlnevek kezelése. Az SDRW-08U5S-U ezüst, barack és málna színekben lesz kapható.



A piac legvékonyabb külső DVD-írója
Az SDRW-08U5S-U készítésénél komoly mérnöki teljesítményre volt szükség a 13 milliméteres vastagság eléréséhez. Amellett, hogy ez rendkívül vonzó megjelenésűvé teszi az eszközt, hozzájárul a könnyebb hordozhatósághoz és a jobb használhatósághoz is, mivel az SDRW-08U5S-U kényelmesen hordozható és bárhol elhelyezhető, így remek kiegészítője lehet az ultrabookoknak és más mobileszközöknek.

Kifinomult Zen formaterv
A külső ASUS optikai meghajtók díjnyertes hagyományait követő SDRW-08U5S-U megjelenése az ASUS ZENBOOK™ gépekére rímel. Az aprólékos kidolgozású fémfelületek hajszálvékony koncentrikus körkörös mintázata és a pengevékony kialakítás – mindkettő a Zen-koncepció emblematikus eleme – rendkívül egyedivé teszi az SDRW-08U5S-U eszközt, amely kiemelkedik a szokásos optikai meghajtók közül. A ezüst, barack és málna színek mindenki számára divatos választási lehetőségeket kínálnak.

Kétféle elhelyezési lehetőség
A beépített, kinyitható és visszacsukható precízen illeszkedő támasztékot az SDRW-08U5S-U tervezői rejtett állványnak nevezik. Az eszköz tulajdonosa a saját igényeinek megfelelően válthat a függőleges vagy vízszintes elhelyezés között. A beépített állvánnyal helyet takaríthat meg, és nem kell külön tartozékokat magával hurcolni, ami még kényelmesebbé teszi a használatot.

Fokozott adatbiztonság
Az ASUS szigorú Disc Encryption II biztonsági szolgáltatásokat valósít meg az SDRW-08U5S-U-n. A kiterjedt és magas szinten személyre szabható jelszavas védelem a megbízható titkosítást kihasználva tartja távol a betolakodókat az értékes tárolt adatoktól, amit csak fokoz a kódolt fájlnevek használatának lehetősége is.

Elérhetőség és árak
Az SDRW-08U5S-U árusítása április közepén kezdődik, és először csak ezüst színben lesz kapható. A másik két szín várhatóan május közepén jelenik meg a világon mindenhol.

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05