Újabb vállalat integrálásával erősít a T-Systems Magyarország

MTI Sajtóadatbank, 2013. április 4. 09:53

A T-Systems Magyarország Zrt. teljes mértékben integrálja szervezetébe  április 1-jével az informatikai alkalmazások fejlesztésében, telepítésében és üzemeltetésében több mint két évtizedes tapasztalattal rendelkező Daten-Kontor Kft.-t. Az integráció a 2012 októberében végrehajtott egyesülés utolsó lépése.

Az infokommunikációs technológiai (IKT) szolgáltató vállalat integrálásával  a T-Systems tovább erősíti az egyedi ügyféligények rugalmas kiszolgálását és nemzetközi piacokon való részvételét, valamint bővíti alkalmazásfejlesztési és rendszerintegrációs szakterületeit. A legnagyobb magyar IKT vállalat így a jövőben még szélesebb körű kompetenciákkal fedi le az infokommunikációs technológiák teljes spektrumát - hangzott el a sajtótájékoztatón.
 

A Daten-Kontor térinformatikai, számlázási rendszerekkel,  termelésirányítási és logisztikai megoldásokkal, valamint Call Center/Contact Center megoldásokkal bővíti a T-Systems Magyarország szolgáltatási portfolióját. A közel kétezer alkalmazottat foglalkoztató T-Systems teljes létszámban átveszi a Daten-Kontor 170 fős szakember gárdáját, akiknek a feladata elsősorban az egyedi ügyféligények rugalmas kiszolgálása lesz.
 

"A Daten-Kontor csapatával testreszabott, egyedi megoldásaink segítségével olyan mélységben tudjuk ügyfeleink alaptevékenységét támogatni, ami jelentős befolyással van sikerességükre" - fogalmazott az egyesülésről tartott sajtótájékoztatón Budafoki Róbert, a T-Systems Magyarország vezérigazgatója. A Daten-Kontor eddigi ügyfelei tehát továbbra is a megszokott csapattal, szakemberekkel dolgozhatnak együtt - tette hozzá a sajtótájékoztatón Blénessy László, a Daten-Kontor eddigi ügyvezető igazgatója, a T-Systems Magyarország ágazatigazgatója.
 

A fúziót megelőzően a Daten-Kontor Kft. 2011 februárja óta működött a Magyar Telekom 100 százalékos tulajdonú érdekeltségeként. A vállalat 2012-ben közel négymilliárd forint árbevételt ért el, ebből 417 millió forint volt az exportbevétel. A vállalat jelenleg több mint 140 projekten dolgozik hét országban.
 

A T-Systems Magyarország a Magyar Telekom 100 százalékos tulajdonú leányvállalataként közép- és nagyvállalati ügyfeleknek, a kormányzati szférának és intézményeknek nyújt a mindennapi működéshez elengedhetetlen, teljes körű távközlési és IT infrastruktúra-, alkalmazásfejlesztési, illetve rendszerintegrációs szolgáltatásokat.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05