Cisco: okostelefonok világából ismert újdonságok a vállalati kommunikációban

forrás: Prím Online, 2013. április 10. 13:26

A Cisco most bejelentett újításai a szoftveres megoldások és a hálózati intelligencia ötvözésével teszik hatékonyabbá és rugalmasabbá a videóalapú vállalati kommunikációt. A vállalat továbbá bemutatta DX650 típusú, Android alapú asztali készülékét, amely a hagyományos telefónia mellett 1080p felbontású videóképet és számos, ma még csak az okostelefonok világában ismert funkciót kínál.

„Ügyfeleink visszajelzései szerint olyan technológiára van szükségük, amely alkalmazkodik a dolgozók egyedi igényeihez, munkastílusához, illetve egyaránt lehetővé teszi a vállalaton belüli és kívüli videókapcsolatot is. A DX650 például ideális megoldás lehet, ha valaki olyan HD videóképes asztali készüléket szeretne, amelyen látható a munkatársak elérhetősége az adott időpontban, illetve amely azonnali üzenetküldésre is alkalmas. Más felhasználók igényeinek inkább a személyes találkozás élményéhez közelebb álló Cisco EX60-as vagy EX 90-es videó végpontok felelnek meg. A választás az ügyfél kezében van, miközben piacvezető hardveres és szoftveres megoldásaink és az általunk kínált egységes, integrált környezet révén a felhasználók tovább bővíthetik hardveres végpontszolgáltatásaikat, és még több munkatárs számára biztosíthatják a videókapcsolatot.” – mondta Mihályfi Márton, a Cisco Magyarország rendszermérnöke. 



A Cisco DX650-ről


·    Nagyfelbontású (1080p) video: a Cisco DX600 sorozatának legújabb tagja nemcsak a nagyfelbontású videobeszélgetéseket teszi elérhetővé, de a felhasználók a készülékről közvetlenül betárcsázhatnak TelePresence megbeszélésekbe, vagy kapcsolatba léphetnek bármely más, szabványos video végponttal.
·    Okostelefon funkciók asztali telefonon: a készülék számos “okostelefon” funkcióval rendelkezik. A felhasználók a megszokott Android felülettel találkozhatnak, közvetlenül elérhetik a számukra fontos alkalmazásokat és számos egyéni felhasználói profilt is kialakíthatnak. A profilok mindegyike egyszerűen integrálható a felhasználó email fiókjával és naptárával, valamint címtárával és a gyorshívó funkciókkal. A készülék a Cisco Jabber, WebEx és AnyConnect alkalmazásokkal konfigurálva érkezik.
·    Felhőre készen: a DX650-ről a helyben telepített és a felhő-alapú alkalmazások egyaránt elérhetők. Lévén hogy teljes mértékben Android-kompatibilis eszközről van szó (Compatibility Test Suite certified), a felhasználók a DX650 beépített böngészőjéről elérhetik az olyan üzleti alkalmazásokat, mint például a vevőszolgálati vagy ügyfélkezelési (CRM) portálok.  A Cisco WebEx felhőalapú webkonferenciás megoldás, illetve annak tartalommegosztó és videokonferenciás funkciói előre telepítve, vagy a Google Play portálról is elérhetők a telefonon keresztül.
·    Távmunka: a DX650 készülék vezetéken és vezeték nélkül is kapcsolódhat az internetre. Beépített VPN kliense révén a felhasználók igény szerint távolról is elérhetik az üzleti alkalmazásokat.

Szoftveres újdonságok:


·    Költséghatékonyabb együttműködés: A Cisco új szoftverei felismerik és automatikusan szabályozzák a virtuális értekezletek lebonyolításához szükséges erőforrások (portok, sávszélesség és infrastruktúra) típusát és mennyiségét. Ennek segítségével az ügyfelek akár 70%-kal is növelhetik a meglévő együttműködési infrastruktúra kihasználtságát, így költségkímélő módon biztosíthatják a kiváló minőségű videóátvitelt, a felhasználói élmény befolyásolása nélkül.

·    A Cisco TelePresence® és a Cisco WebEx® megoldásokhoz kapcsolódó fejlesztések megkönnyítik a vállalatok együttműködését: az ügyfelek mostantól meghívhatnak szervezeten kívüli felhasználókat is a TelePresence®- és a WebEx®-értekezletekhez, böngészőjükön keresztül. Ezeken a kombinált WebEx- és TelePresence-konferenciákon az összes résztvevő videóképe látható, illetve a felhasználók tartalmakat is könnyedén megoszthatnak egymással függetlenül attól, hogy TelePresence-végpontról, számítógépről vagy mobil eszközről csatlakoznak az értekezlethez. A kombinált értekezletek szervezéséhez nincs másra szükség, mint a naptárban létrehozni egy meghívót, a szoftver pedig automatikusan lefoglalja a konferenciához szükséges erőforrásokat.

·    A hálózaton belül zajló videóforgalom teljesen átláthatóvá válik: A Cisco az új médiahálózati (médianet) fejlesztéseivel a vállalati hálózaton zajló videóforgalom teljes átláthatóságát kínálja az IT vezetők számára. A Cisco TelePresence-végpontok és a Cisco Jabber™ kliensek[i] beágyazott médiahálózati szoftvert tartalmaznak, amely automatikusan szinkronizálja a végpontokat a hálózattal. Az új médiahálózati funkciók lehetővé teszik, hogy a hálózat folyamatosan figyelje a végpontok videóforgalmát, felismerje az esetleges minőségi vagy sávszélesség problémákat, és végrehajtsa a szükséges javításokat a videókonferenciák zökkenőmentes lebonyolítása érdekében.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09