MÁV Wi-Fi: Naponta akár húszezren is internetezhetnek ingyen a vonatokon

forrás: Prím Online, 2013. április 17. 10:53

A mai naptól már száz internetezésre alkalmas járművet közlekedtet a MÁV-START, így naponta húszezer körül van azoknak az utasoknak a száma, akik ingyenesen használhatják a szolgáltatást. A bővítés folyamatos, a kétszázadik wifis kocsi várhatóan már májusban az utazók rendelkezésére áll.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a MÁV bővíti az InterCity és az elővárosi Wi-Fivel felszerelt járművek körét. A jelek szerint jól haladnak a törekvések abba az irányba, hogy július végére befejeződjenek a munkálatok, ugyanis a mai napon az ingyenes internetelérési lehetőséget biztosító járművek száma elérte a százat.

 

A további bővítéseknek köszönhetően hetente újabb húsz-harminc InterCity- és elővárosi járműben utazva lehet majd díjmentesen igénybe venni a fejlesztést. Az érintett kocsikat a lehetőségek szerint a legtöbbször, a legnagyobb kihasználtsággal közlekedteti a vasúttársaság a szerelvényekben, így a budapesti, miskolci, nyíregyházi, debreceni, váci, szobi, újszászi, ceglédi, szolnoki és pécsi utasok egy része is ingyen internetezhet a vonatokon.

 

 

Naponta nagyságrendileg húsz és harmincezer között van azoknak a száma, akik a fejlesztésnek köszönhetően levelezéssel, portálok olvasásával, közösségi oldalak látogatásával vagy akár munkavégzéssel, hasznosan tölthetik az utazással töltött időt. Az érintett 735 kocsi illetve motorvonat wifirouterrel történő felszerelése folyamatosan halad a műhelyekben, a munkálatok elkészülte után csaknem napi nyolcszáz közlekedő vonaton lesz elérhető a szolgáltatás.

 

A fedélzeti, vezeték nélküli internetet minden erre előkészített járműben ingyenesen vehetik igénybe az utazók, a hozzáférés maximális sávszélessége kocsinként 7,2 Mbps. Egyidejűleg akár több százan is csatlakozhatnak egy vonaton a rendszerre, ez péntekenként és vasárnaponként, a legnagyobb utasforgalmú időszakokban tapasztalható is. Az ingyenes wifielérést biztosító járműveket külső és belső matricákkal is jelöli a vasúttársaság.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50