Online szerencsejátékra szakosodott kiberbűnöző csoportot leplezett le a Kaspersky Lab

forrás: Prím Online, 2013. április 17. 14:42

A Kaspersky Lab internetes biztonsági szoftverfejlesztő vállalat azonosította az online szerencsejáték és játékfejlesztő ágazatra szakosodott, Winnti néven elhíresült kiberbűnözői csoportot.

A 2009 óta működő csoport a digitális tanúsítványok, valamint a játékfejlesztők szellemi tulajdonának, például az online játékok forráskódjának eltulajdonítására szakosodott. A Kaspersky Lab szakemberei egy trójai kártevő azonosítása, 2011 ősze óta figyelték a Winnti csoport tevékenységét. A Kaspersky Lab szakértői szerint ez volt az első 64 bites Microsoft Windows 7-re írt, érvényes digitális aláírással ellátott trójai program.
 

A Winnti csoport tevékenységének elemzésével fény derült arra, hogy több mint 30 vezető, online játékot fejlesztő vállalat bizalmas adatait kémlelték ki Délkelet-Ázsiában, illetve Németország, az Egyesült Államok, Japán, Kína, Oroszország, Brazília, Peru és Fehéroroszország területén.
 

A kiberkémkedés mellett a Winnti csoportnak több illegális online manipuláció és bűntett is a számlájukra írható:


·    Manipulálták az online játékokban használt virtuális pénzeket, amelyekből a felhalmozás során valódi pénzt generáltak

·    Növelték a játékokon belüli sebezhetőségeket az ellopott forráskódok felhasználásával, amelyek segítségével észrevétlenül felgyorsították és manipulálták a virtuális pénzek növekedését

·    Felhasználták az ellopott online játékok forráskódjait, amelyeket később telepítettek a saját kalóz szervereiken

A Kaspersky Lab szakértői az online játékfejlesztő vállalatokkal együttműködve dolgoznak az ellopott digitális tanúsítványok visszavonásán és újabb kiberkémkedési akciók megelőzésén.

További információ az „Állítsuk meg az internetes zaklatást!” eseményről: https://www.facebook.com/events/595683913799028/

 

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kiberbiztonsági útmutató készült a magyar kkv-knak

A magyar kisvállalkozásokat támogató kiberbiztonsági kézikönyvet mutatott be az Európai Innovációs és Technológiai Intézettel (EIT Digital), a Nemzetközi Digitális Alapítvánnyal (Global Digital Foundation) együttműködve a Huawei Technologies. 

2024. április 19. 18:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09