Minden negyedik PC védtelen

Czipperer Dia, 2013. április 19. 14:03

A Microsoft egyik felmérése szerint a PC-k negyede védtelen a különféle támadásokkal szemben megfelelő vírusirtó szoftver hiányában.

 

A Serurity Intelligence Report arra az eredményre jutott, hogy a világon csak a PC-k háromnegyede rendelkezik valamilyen vírusvédelemmel. A többi gép ki van téve mindenfajta támadásnak, hiszen védelem hiányában könnyű célpontnak bizonyulnak. A Microsoft felméréséből az is kiderült, hogy a védelemmel nem rendelkező gépek 5,5-ször nagyobb eséllyel eshetnek a támadások áldozatául.

 

 

Sajnos a rosszindulatú dokumentumok száma is egyre nő: főként a Word és PDF típusúaké. 2012 harmadik negyedévében a Microsoft közel hárommillió számítógépről távolított el fertőzött fájlokat.

 

Bár sajnos – és ezt a legtöbben nem tudják – az igazi védelem címszó alá nem tartozik, ha például a szoftver próbaverziót használjuk, elavult program fut gépünkön vagy nem ismerjük fel a fenyegetést magát. Ilyenkor ugyanúgy veszélyben van rendszerünk.

 

Sok olyan programmal is találkozhatunk a piacon, amelyek valójában nem is vírusirtók, csak jó utánzatok. És miközben azt hisszük, teszünk gépünk védelméért, nem jutottunk előrébb.

 

Forrás: Techspot.com

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05