A PC volt és marad is a legfontosabb számítástechnikai eszköz

MTI Sajtóadatbank, 2013. április 22. 08:25

Minden ellenkező híreszteléssel szemben a személyi számítógép (PC) nem halott, a számítástechnikai eszközhasználat és az internetelérés túlnyomó része továbbra is ezeken az eszközökön történik - írta a TechCrunch számítástechnikai hírportál vasárnap.

A számítástechnikai piackutató vállalatok, például a Gartner és az IDC által közzétett, a PC-eladások csökkenését mutató adatokból levont elemzői következtetések általában túlzóak és tévesek, mivel figyelmen kívül hagynak egy lényeges szempontot, a gépek élettartamának növekedését - olvasható az oldalon.
 

A személyi számítógép technológiája mostanra mind formavilágában, mind műszaki paramétereiben kiforrottá vált. Egy 4-6 évvel ezelőtt gyártott PC jelenleg is tökéletesen megfelel az átlagos felhasználói igényeknek mind a kapacitás, mind a sebesség tekintetében - vélekedik a TechCrunch.
 

A felhasználók túlnyomó többségének a személyi számítógép az elsőszámú és legfontosabb számítástechnikai eszköze. Ma 1,5-1,7 milliárd ilyen eszközt használnak, 92 százalékuk Windows operációs rendszert futtat. Az összes létező számítástechnikai eszközön - beleértve az okostelefonokat és táblagépeket is - töltött idő több mint 70 százaléka a PC-kre esik. Az internetes forgalom 80 százalékát is ilyen számítógépek generálják. A felhasználóknak 74 százaléka a személyi számítógépet veszi igénybe leggyakrabban az internet elérésére - olvasható a honlapon.

Kulcsszavak: PC trend

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05