Másfélmillió tonna terméket hasznosítana újra 2015-ig a HP

forrás: Prím Online, 2013. április 23. 10:50

A HP  a környezetkímélőbb nyomtatás érdekében kiterjeszti újrahasznosítási programját az EMEA (Európa, a Közel-Kelet és Afrika) régióban. A fenntartható nyomtatási megoldásokon dolgozó HP különféle gyártókkal, kereskedőkkel és civilszervezetekkel működik együtt annak érdekében, hogy a tervezéstől, a gyártáson keresztül, a felhasználáson át az újrafeldolgozásig az üzletmenet minden fázisában csökkentse ökológiai lábnyomát.

Kiterjesztett hálózat

Az iparágban vezető öko program, a HP Planet Partners, keretében az eredeti HP tintapatronok és festékkazetták egy “zárt rendszeren” keresztül kerülnek be a műanyag feldolgozás folyamatába. A Magyarországon is működő program során eddig több mint fél milliárd használt HP tintapatront és festékkazettát forgattak vissza a rendszerbe.
Az ingyenes HP Planet Partners program az EMEA régió 34 országában érhető el. Részletes helyi információ megtalálható itt vagy bármelyik hivatalos HP gyűjtőponton.
A régióban olyan új partnerek léptek be a programba, mint a Staples, Makro, Dixons és az El Corte Ingles. A 2015-re kitűzött cél 9000 értékesítő bevonása világszinten és 1 600 000 tonna HP termék és kiegészítő újrahasznosítása.

Milliárdokban mérhető újrahasznosítás

A HP egyedi “zárt rendszerében” az elhasznált tintapatronok és festékkazetták műanyagát dolgozzák fel az új patronok és kazetták gyártásakor. A program keretében eddig világszinten összesen 776 000 tonna termék és kiegészítő hasznosult újra.
A 2010 óta legalább 50%-ban újra feldolgozott műanyagból készülő HP tintapatronok és festékkazetták ökológiai lábnyoma még a begyűjtéssel, szállítással, feldolgozással együtt is 33%-kal kisebb az új műanyagból készültekéhez képest. Az öko műanyag akár 89%-kal csökkentheti a gyártáshoz használt szükséges víz mennyiségét is.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50