Elindult a magyar Google Street View

Czipperer Dia, 2013. április 23. 11:15

Végre Magyarországot is bebarangolhatjuk a Google utcanézetével. Már 2009 óta húzódnak a tárgyalások, azonban adatvédelmi okokból eddig nem indulhatott el a szolgáltatás.

Ma reggel a HWSW adta hírül, hogy hosszas jogi huzavona után végre elérhető a Google Street View magyar változata is, amellyel az egész országot bebarangolhatjuk. 2009 óta folytak a tárgyalások, mától azonban – bár utolsóként a régióban –, de végre elérhető a szolgáltatás, amely hazai képekkel bővülve várja a hazánkban barangolni vágyókat.

 


View Larger Map

 

Ez a turizmus szempontjából is jelentős lépésnek számít, hiszen akik hazánkba látogatnak, előre megnézhetik, milyen élményre számíthatnak. Szinte a teljes magyar úthálózat bekerült a szolgáltatásba, így az egész országot bejárhatjuk virtuálisan.

 

Négy évig tartott, mire a magyar változat is elérhetővé vált, ennek oka az volt, hogy Jóri András, adatvédelmi biztos kifogásolta, hogy a fotókon szereplő személyes arcképei, az autók rendszámai láthatók a képeken. Bár a képek a szolgáltatásban elhomályosítva jelennek meg, az eredeti verziókat megőrzik, ezeket nem egy EU-s országban lévő szerveren tárolják.

 


View Larger Map

 

2011-ben újra kezdték a fotózást azzal a feltétellel, hogy a nyers változatok nem kerülhetnek nyilvánosságra, mielőbb meg kell semmisíteni őket. Fontosnak tartotta a lakosok előzetes tájékoztatását is, valamint azt, ha egy ingatlantulajdonos nem egyezik bele, hogy háza megjelenjen az utcanézetben, egy adott felületen letilthassák ezt.

 

Ennek eredménye a mostani fejlesztés, amely bárki számára elérhető.

 

Forrás: HWSW

Kulcsszavak: Street View Google Map

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09