A kétszázadik wifis vonatot is beüzemelték

Czipperer Dia, 2013. május 8. 14:20

Folyamatosan bővül az internetezésre alkalmas járművek köre. A mai naptól a MÁV-START már kétszáz ilyen járművet közlekedtet. Ezek száma május végére a háromszázat is elérheti.

A MÁV-START Zrt. egy korábbi sajtótájékoztató alkalmával számolt be arról, hogy bővíti a Wi-Fivel felszerelt elővárosi és InterCity vonatok körét, amely révén az utasok ingyen vehetik igénybe a szolgáltatást. A fejlesztések folyamatosan zajlanak, várhatóan július elérik a kitűzött célt: 735 jármű Wi-Fi routerrel történő felszerelése. 

 

A mai napon (május 8-án) üzemelték be a kétszázadik ilyen járművet, így a miskolci, nyíregyházi, debreceni, váci, szobi, újszászi, ceglédi, szolnoki, pécsi és elkövetkező hetekben már a szombathelyi vonalon utazók egy része is ingyen internetezhet a vonatokon. Naponta nagyságrendileg húsz és harmincezer között van azoknak a száma, akik a fejlesztésnek köszönhetően levelezéssel, portálok olvasásával, közösségi oldalak látogatásával vagy akár munkavégzéssel, hasznosan tölthetik az utazással töltött időt, és ez a jövőben csak tovább növekedhet.

Kulcsszavak: MÁV Wi-Fi fejlesztés

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09