Hogyan menedzselhető a tudástőke?

forrás: Prím Online, 2013. május 9. 08:58

A személyes és szervezeti tudástőkével való hatékony gazdálkodás fontosságát mára sokan felismerték. De vajon tisztában vagyunk-e azzal, mekkora potenciál rejlik ebben? Milyen áttörést hozhat a közeljövőben a tudáskezelési elvek és a gyakorlat gyökeres megváltoztatása? Hogyan kapcsolódik a tudásmenedzsment a coachinghoz? Májusi szakmai fórumán a Noble Manhattan Budai Coaching Támogató Csoport ezt a témát járja körbe. 

Noble Manhattan Budai Coaching Támogató Csoport a coaching népszerűsítése érdekében tavaly indult nonprofit kezdeményezés, melynek célja a fejlődés iránt érdeklődő, pozitív gondolkodású emberekből álló közösség kialakítása; az önmagukat, saját útjukat keresők szakértő támogatása havonta rendezett klubestek keretében.

 

A coaching megismertetése és népszerűsítése érdekében tavaly ősszel indult rendezvénysorozatot nagy érdeklődéssel fogadta a hazai közönség. A klubesteken minden alkalommal teltházas fórumot tartanak vállalati menedzserek, HR-szakemberek, coachok és a coaching iránt érdeklődő magánemberek részvételével. A nonprofit kezdeményezés célja a fejlődés iránt érdeklődő, pozitív gondolkodású emberekből álló közösség kialakítása; az önmagukat, saját útjukat keresők szakértő támogatása havonta rendezett klubestek keretében.

 

Jövő hétfőn, május 13-án a MOM Művelődési Központban rendezik meg a következő szakmai rendezvényt, melynek vendége lesz Gyulay Tibor, a POZITEAM ügyvezető partnere, aki „Coaching és a tudásmenedzsment; a sokszínű kapcsolat” címmel tart előadást.

 

„A tudásmenedzsment "evangélistájaként" meg vagyok győződve róla, hogy a közeljövő egyik áttörése az egyének, csoportok, szervezetek és a társadalom tudáskezelési elveinek és gyakorlatának gyökeres megváltoztatása lesz. Hatalmas potenciál rejlik a tudástőkénk hatékonyabb hasznosításában, nem beszélve a nem megfelelő tudásgazdálkodás kockázatairól!” – véli Gyulay Tibor.

 

Az előadást követően az érdeklődők személyes coachingülésen vagy csoportos szakmai tapasztalatcserén vehetnek részt. A szervezők a szakma legjobb coachait hívják meg annak érdekében, hogy ők egyéni és csoportos coaching formájában ízelítőt adhassanak tevékenységükből a vállalati szféra képviselőinek, akik ilyen módon személyesen szereznek benyomást napjaink legeredményesebb vezetőfejlesztési módszeréről.

 

„Rendezvénysorozatunk egyedülálló a piacon, hiszen a klubestek második óráját minden szakmabelinek felajánljuk kapcsolatépítésre, s egyúttal megteremtjük az üzleti szektor résztvevőinek is az első személyes találkozás lehetőségét a 21. század vezetői támogató módszerével. Nagy örömünkre szolgál, hogy a coachok és a vállalati szakemberek is pozitívan fogadták kezdeményezésünket, és sikerül megvalósítanunk eredeti szándékunkat: valódi fórumot alakítunk ki a fejlődés, fejlesztés iránt érdeklődők közötti párbeszéd elősegítésére.

 

Ez megerősít bennünket abban a hitünkben, hogy hazánkban is egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik a coaching mint a személyes és szervezeti fejlődést támogató tevékenység iránt” – nyilatkozta Szabados Andrea üzleti coach, a Noble Manhattan Budai Coaching Támogató Csoportjának elnöke.

 

A budai coaching klubestek küldetését így foglalta össze: „A Csoport vezetőjeként meggyőződésem, hogy a coaching értékteremtő szellemiségének köszönhetően a közösség minden tagja fejlődik a fórumainkon való részvétellel. Célunk, hogy a klubesteket követően a résztvevők tapasztalatokkal és kapcsolatokkal gazdagabban térjenek vissza mindennapi munkájukba, életükbe.”


Az alábbi linken lehet regisztrálni az eseményre: regisztracio@procoaching.hu. Részvételi díj: 2000 ft+Áfa

 

 

További információk: www.facebook.com/professionalcoachinghungary

 

Kulcsszavak: tudásmenedzsment fórum

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09