Megjelent az Intellio Video System 2.5

forrás: Prím Online, 2013. május 9. 14:13

Az Intellio menedzsmentszoftver 2.5-ös kiadásához érkezett. Több, jelentős fejlesztés kerül bevezetésre az Intellio Video System videomenedzsment-szoftver új verziójának megjelenésével. Ezek közül az egyik legfontosabb, hogy a rendszert mostantól szoftverkulccsal lehet használni, de megjelenik az igény szerinti kétcsatornás monitorozás funkció is.

Az Intellio második generációs felügyeleti rendszerében a legfontosabb fejlesztési elv a biztonság, a felhasználóbarát irányíthatóság és a nyitottság, valamint a gazdaságos üzemeltetés. A 2011-ben útjára indított termék életpályájában a meghatározó irány továbbra is változatlan, a magyar gyártó nagy hangsúlyt fektet a kezdeti célokra, továbbfejlesztve, csiszolva a meglévő képességeket. A rendszer „lelke” és irányítója az Intellio menedzsmentszoftver, amely a 2.5-ös kiadásához érkezett.

 

 

 

Szoftverkulcsos működés

 

A rugalmasabb regisztráció és értékesítés érdekében az IVS2.5 már szoftverkulccsal rendelhető! A szoftverkulcs használata esetén online és e-mailen keresztül történő aktiválási lehetőségek állnak rendelkezésre, melyet 15 napon belül lehet megtenni. A megvásárolt funkciók aktiválás előtt is működnek. Emellett a szoftver a meglévő hardverkulccsal továbbra is működni fog, illetve hardverkulccsal is vásárolható.

 

Kisebb felbontású, másodlagos monitorozó csatorna a nagyobb teljesítmény érdekében

 

Az Intellio rendszer egyik különlegessége, hogy a kamerák csak egy streamet küldenek a szervernek – kisebb hálózati- és szervererőforrást igényelve így. Az IVS2.5 újítása, hogy a rendszer képes egyidejűleg két élő videocsatornát is kezelni. Ezt felhasználva beállítható egy másodlagos monitorozási csatorna, melyet a szerver csak akkor kér le a kamerától, amikor az szükséges a kameraképek optimális megjelenítéséhez.

 

Ennek előnye, hogy az alacsony felbontású másodlagos csatornán érkező képek kitömörítése további jelentős terhelés-csökkentést jelent a kliens számára, ami több kamera egyidejű megjelenítését teszi lehetővé, mialatt a tárolt képek felbontása és minősége nem romlik. Ezzel együtt a szoftver új képosztása lehetővé teszi azt, hogy akár 60 full HD-s kamera képét jelenítsük meg egy időben (két monitoron).  

 

A H.264 kodek optimalizálása

 

Az IVS2.5-ös verziója full HD (azaz 1920x1080 pixel) felbontású képekből 270-et képes feldolgozni másodpercenként, szemben az előd 150 képével. Ez 80%-os teljesítménynövekedést jelent! 

 

Már orosz nyelven is

 

A tavalyi évben megkezdett intenzív nemzetközi terjeszkedés eredménye, hogy az Intellio rendszerszoftver már egy ideje elérhető a főbb kereskedelmi célországok nyelvein, többek között olaszul, románul vagy szerbül, a 2.5-ös kiadással pedig az orosz is megjelent a támogatott nyelvek között.

  

Kulcsszavak: Intellio videó szoftver

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05