Magyarországon is elérhető az LG felhő alapú szolgáltatása, az LG Cloud

forrás: Prím Online, 2013. május 10. 11:41

Az LG Electronics (LG) tavaly indította el LG Cloud szolgáltatását az Egyesült Államokban, Dél-Koreában és Oroszországban, most pedig további 40 országban, köztük Magyarországon is elérhetővé válik ez az innovatív adattárolási forma. Tároláson kívül azonban sokkal többet kínál az LG tévécentrikus Cloud szolgáltatása. Segítségével a felhasználók valós időben, közvetlenül érhetik el (streaming) a kívánt tartalmakat LG Smart tévékészülékeiken. A felhasználó jelszóval védett privát tárhelyéhez könnyedén hozzáférhet a Smart TV-n kívül számítógéppel vagy androidos okostelefonnal.

Mára teljesen megszokott, hogy a szórakozás, információszerzés, vagy éppen a munkavégzés három képernyőn történik: a számítógépen, okos mobileszközön és a televízión. Az viszont még gyakran problémát okoz, hogy az ezeken az eszközökön tárolt tartalmakat hogyan tegyük egyszerűen átjárhatóvá, ezzel nagyban növelve a felhasználói értéket. Erre nyújt gyors és hatékony megoldást az LG Cloud szolgáltatása.



Az LG Cloud alkalmazás segítségével kényelmesen elérhetők a felhasználó saját tárhelyére feltöltött videók, fényképek és zeneszámok. A Google Play-ről és az LG Smart World áruházból is egyszerűen telepíthető alkalmazás az LG Smart TV-kkel, a PC-kkel és az androidos okostelefonokkal egyaránt kompatibilis. Rövid telepítés után a felhasználók akár 5 GB-nyi tartalmat is elérhetnek ingyenesen, közvetlenül a Smart TV-n, anélkül, hogy a fájlokat előbb le kellene tölteniük. A multimédiás tartalmak kényelmesen menthetők az LG Cloud tárhelyére, amellyel több gigabájtnyi terület szabadulhat fel az okostelefonokon és számítógépeken. Az LG Cloud tárhelyére PC-s ügyfélprogram, webhely (hu.lgecloud.com) vagy okos eszköz segítségével is feltölthetünk.


Az LG Cloud rendelkezik a lejátszás folytatására szolgáló N-Screen funkcióval is, így például egy okostelefonon megállított videó vagy zeneszám lejátszása ugyanonnan folytatható egy LG Smart TV-n, nem kell újra betölteni. A különböző felbontású kijelzőkön, illetve a lejátszáshoz szükséges video codekek miatt sem kell aggódnunk, a rendszer ezeket a konvertálásokat automatikusan elvégzi.

Az LG Cloud Slideshow alkalmazásával akár fényképekből álló diavetítés és zenelejátszás is lehetséges egyszerre, az auto-feltöltés funkcióval pedig beállíthatjuk, hogy a telefonunkkal készült képek vagy videók valós időben, azonnal megjelenjenek a saját felhő tárhelyünkön, azonnal megtekinthetőek legyenek más eszközön. Az LG Smart TV-ken gyorsan és egyszerűen beléphetünk az automatikus egyszeri bejelentkezési (SSO) protokoll segítségével, amely a felhasználó LG Smart TV ID és LG Cloud ID azonosítóját is felismeri.

Az LG Cloud applikációt Androidos környezetben a Google Play áruházból töltheti le. A PC-re (Windows Vista, 7 és XP-hez) készült LG Cloud klienst pedig az alábbi linkre kattintva töltheti le: https://hu.lgecloud.com/
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05