Szoros a verseny a magyar informatikus állásokért

MTI Sajtóadatbank, 2013. május 15. 07:50

Nagy a verseny az informatikai állásokért Magyarországon - állapítja meg Morgan Stanley magyarországi IT szakemberek körében a munkaerő-piaci helyzetükről és társadalmi megbecsültségükről alkotott véleményük felmérésére végzett tanulmánya.

A "Morgan Stanley IT Expert Survey" felmérés rácáfol arra az általánosan elterjedt nézetre, hogy informatikus végzettséggel a zsebben az IT szakemberek kitüntetett helyzetben vannak a munkaerőpiacon, hiszen a megkérdezetteknek csupán egyharmada szerint engedhetik meg maguknak, hogy válogassanak, ha munkahelyről van szó.
 

Az informatikai szakmákban szoros verseny alakult ki Magyarországon a munkaerőpiacon: szinte minden megkérdezett egyetértett azzal, hogy folyamatosan fejlesztenie kell a tudását, ha versenyben akar maradni - mutat rá a tanulmány.
 

A Morgan Stanley tanulmánya megállapítja, hogy az informatikusok hajlamosak szabadidejüket is munkavégzésre áldozni: 86 százalékuk ezt természetesnek tekinti, 49 százalékuk pedig határozottan állítja, hogy erre szükség van. Leginkább a 40 év felettiekre jellemző, hogy szabadidejüket is munkavégzésre fordítják.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09