Odateszi magát a Google az I/O-n

Számos újdonságot mutatott be tegnap a cégóriás

Czipperer Dia, 2013. május 16. 14:20

Most zajlik a Google I/O San Franciscóban, amelyen csak úgy söpörnek végig az újdonságok, melyeket az idei évre tartogat a cégóriás.

Az idei év egyik várva várt rendezvénye a Google I/O, melyen már tegnap, ez első napon sok újdonságot jelentettek be. 

 

 

Bemutatkozott egy új okostelefon, a GalaxyS 4 módosítatlan kiadása, amely megegyezik az eredeti modellel, ám a nevéből is látszik – Galaxy S 4 Google Edition –, hogy a forgalmazó ezúttal a Google lesz. A készülék Android 4.2 rendszert futtat, stílus szempontjából pedig a Nexusra hajaz, hiszen Nexus 4 kezelőfelülettel érkezik. A Google a felhasználók számára minden frissítést garantál. A készülék június 26-án debütál az Egyesült Államok piacán, 649 dolláros kezdőáron. Ami jó hír, hogy kártyafüggetlen verzióban érkezik a piacra.

 

 

A Google Play Music rádió funkciót betöltő szerepben tetszeleg: hallgathatunk számtalan zenét, létrehozhatunk saját csatornákat, műfajok, mások kedvencei közül is válogathatunk. Az új, Spotifyszerű előfizetési rendszernek köszönhetően havonta 9.99 dollárért több millió zenéhez is hozzájuthatunk. A 30 napos verziót is kipróbálhatjuk, amely 7,99 dollárba kerül. Bár ezt egyelőre még csak az Egyesült Államok felhasználói élvezhetik, de a Google a jövőben újabb országokban is bevezeti a szolgáltatást. 

 

 

Tegnap debütált hivatalosan a Google Play Games keretrendszer, amely segítségével elmenthetjük, hol tartottunk, láthatjuk az elért szinteket, toplistákat, vagyis minden olyan lényeges dolgot, ami a játék szempontjából fontos lehet. És mindez platformfüggetlen, vagyis bármelyik eszközünkön folytathatjuk már megkezdett játékunkat. Ám ez nem ennyire fekete vagy fehér, ugyanis itt a fejlesztőknek is jut szerep. Nekik kell a Google Play platformot integrálni programjaikra, akkor működik a történet. Jelenleg kicsivel több, mint húsz ilyen játék van.

 

Természetesen a Google Play legújabb frissítése is terítékre került, amelyről már beszámoltunk nektek, így erről csak annyit, hogy megjelent egy kifejezetten tabletekre optimalizált program és játék részleg is.

 

A Google+ sem maradhat ki a sorból, amely szintén nagyobb frissítésen esett át. Hármas hasábú felosztás jelent meg az asztali verzióban, valamint a Google Hangout is elérhető, amely a Talk Google+-ba integrált változata.

 

 

A Facebook kapcsán már szóba került a hashtagek bevezetése, amely esetében a Facebook már csak a Google mögött kulloghat a sorban, ugyanis a Google+-ban posztjainkhoz most már hashtageket is rendelhetünk, így tovább kereshetünk témák, kulcsszavak szerint. Képeinket is hashtagelhetjük, sőt a rendszer meg is teszi ezt helyettünk. Felismeri például, ha az Eiffel-torony látható a képen, és már ki is posztolja: #eiffeltower (bár ez vélhetően csak a különösen ismert helyeknél működik). Emellett javítja is a képeket, alul-, felülexponálja, korrigálja őket.

 

És a sornak még mindig nincs vége: jön az intelligens keresőmotor – a Google Search továbbfejlesztett változata, amelybe integrálták a Voice Reminders lehetőséget. Ezzel beszélhetünk a programhoz, utasításokkal láthatjuk el.

 

Hűű, hát jó kis sor volt ez a Google-tól. Más egy év alatt sem frissít ennyi mindent, a Google meg egy nap alatt durrant egy hatalmas lufit.

  

Forrás: Androidpolice.com

 

 

Prim.hu - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Világdöntőben az ELTE programozói

A kontinensviadal bronzérmeseként az Informatikai Kar csapata képviselheti hazánkat az ICPC programozói versenyen 2024 szeptemberében Kazahsztánban.

2024. április 19. 09:44

Magyar cégek férhetnek hozzá Európa legnagyobb innovációs hálózatához

A magyar innovációs ökoszisztéma megerősítését zászlójára tűző Nemzeti Innovációs Ügynökség (NIÜ) partnerséget kötött az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) Health hálózattal, amelynek célja az európai polgárok egészségesebb jövőjének előmozdítása az egészségügyi innováció támogatásán keresztül. Az együttműködés fontos mérföldkövet jelent az egészségügyi innovációval foglalkozó magyar vállalkozások számára, hiszen az EIT Health InnoStars kiterjedt hálózatához való hozzáférés kaput nyit számukra az európai partnerekhez és rajtuk keresztül az európai és nemzetközi piacokhoz.

2024. április 9. 13:20

Közel háromezren vettek részt a PlayIT-n

Nagysikerű rendezvénynek, a PlayIT-nak adott otthont a Széchenyi István Egyetem: az országos gamerexpóra közel háromezren látogattak ki. Az esemény minden korosztályt megmozgatott és az egész család számára szórakozást kínált, a campus több helyszínén várták a gaming és az e-sport iránt érdeklődőket.

2024. március 31. 14:29

Eldőlt, hogy kik képviselik Magyarországot a Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpián

Két magyar csapat jutott tovább a Szíriában megrendezésre kerülő Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpiára (IIOT). A világverseny nemzeti előválogatójaként szolgáló Kódkupát március 10-én rendezte meg a Neumann Társaság az Algo Pro Club és a Budapesti Fazekas Mihály Gimnázium együttműködésével. A hiánypótló csapatverseny nagy hangsúlyt helyez a csapattagok közötti kooperációra, ami a vállalati munkakultúrára is felkészíti a fiatalokat.

2024. március 20. 16:03

MI festőrobot szórakoztatta a nézőket a Magyar Ifjúsági Robot Kupán

Az előző évek közkedvelt versenyszámaival, így többek közt a robotszínházzal, robotfocival és a menekítő robotok mérkőzésével zajlott le a 17. Magyar Ifjúsági Robot Kupa (MIRK) Nyíregyházán. A versenyt a Neumann Társaság megyei szervezete, a Nyíregyházi Egyetem és a Magyar Robot Kupa Alapítvány szervezésében, a Neumann Társaság kiemelt szakmai támogatásával bonyolították le.

2024. március 12. 19:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09