Kontroll nélkül az alkalmazottak applikációi

forrás: Prím Online, 2013. május 22. 08:09

Köztudott, hogy a harmadik féltől származó alkalmazások korlátozása növeli a vállalatok és munkaállomásaik biztonságvédelmi hatékonyságát. A Kaspersky Lab és a B2B International közös felméréséből azonban kiderült, hogy a figyelmeztetések és veszélyek ellenére a vállalatok 57 százaléka nem alkalmaz semmilyen speciális korlátozást, amely az alkalmazottak applikációit érintené.

A kiberbűnözők napról napra újabb és újabb trükköket vetnek be annak érdekében, hogy megfertőzzék a vállalati infrastruktúrákat. Ennek egyik legnépszerűbb eszköze a passing malware alkalmazás, amelynek futtatása esetén a vállalat teljes hálózati rendszere veszélyeztetett helyzetbe kerülhet. Az ilyen és ehhez hasonló incidensek a védelmi rendszerek telepítésével és kiépítésével elkerülhetők. Ennek ellenére – a felmérés szerint - a vállalatok többsége (17%) nem is tervezi, hogy a jövőben ellenőrzi az alkalmazottak által használt alkalmazásokat.

2012-ben már készült hasonló felmérés, ahol a külső eszközök és adathordozók vállalati alkalmazását vizsgálták a Kaspersky Lab kutatói. A felmérésből kiderült, hogy a vállalatok mindössze 44 százaléka fordít kellő figyelmet az említett biztonságvédelmi problémákra. Továbbá a szakemberek kimutatták, hogy a vállalatok további 17 százaléka nem foglalkozik a kérdéssel, valamint egyáltalán nincs tisztában a technikai újításokkal és megoldásokkal. Miközben a rosszindulatú vírusok tovább terjedtek a hordozható eszközöknek köszönhetően. Ennek köszönhetően az elmúlt évben a Kaspersky Lab szakemberei több mint 3 milliárd helyi támadási kísérletet akadályoztak meg, amelyet a munkavállalók és munkáltatók felkészületlensége okozott.

Kaspersky Lab: végpontvédelmi megoldások

A Kaspersky Lab végpontvédelmi megoldásai védelmet nyújtanak a kártékony programok ellen és korlátozzák a szabadidős alkalmazások használatát munkaidőben, mint például a játékokat és a torrent letöltéseket. Továbbá megakadályozza az illetéktelen és veszélyes kapcsolatokat, valamint csökkenti az adatszivárgás kockázatát, amelynek köszönhetően minimalizálható a munkaállomások biztonságvédelmi fenyegetettségei. A web szabályozás továbbá lehetővé teszi akár a teljes korlátozást is, valamint lehetőség van időkorlát beállítására is bizonyos weboldalak látogatása esetén, amely garantálja az extra védelmet a hamis és csaló weboldalakkal szemben.
 

Kulcsszavak: security Kaspersky Lab

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50