Hazai know-how külföldön

Sikeres bankkártya adatbiztonsági audit a Cellum Bulgáriánál

forrás: Prím Online, 2013. május 28. 11:32

A magyar tulajdonú AperSky és az Egyesült Arab Emirátusokban alapított ZeroDay szakmai együttműködésük keretében sikeres PCI DSS auditot és teljes körű IT biztonsági vizsgálatot hajtott végre a Cellum csoport bulgáriai leányvállalatánál. 

A közös munka során a két cég szakértői sikeresen ötvözték tapasztalataikat és tudásukat, ezzel olyan közös know-how-t létrehozva, amely lehetővé tette, hogy a Cellum Bulgária is elnyerje a PCI DSS megfelelési minősítést, ezzel jelentős üzleti versenyelőnyhöz juttatva a céget a lokális és regionális mobilfizetési piacon.

 

A Cellum Európa egyik vezető, mobilfizetési megoldásokat fejlesztő cégcsoportja, mely 2000-ben jött létre, szolgáltatásai az m-commerce minden területét lefedik, beleértve a mobil vásárlást, a mobil fizetési és az érintkezésmentes NFC technológiákat.

 

A 2008-ban alakult, magyar tulajdonú AperSky Tanácsadó Kft. Magyarországon jelenleg az egyetlen QSA minősítésű auditor cég, amely teljes körű PCI DSS szolgáltatást (azaz bankkártyákhoz kapcsolódó informatikai biztonsági tanácsadást), valamint közvetlen felkészítést és tanúsítást nyújt a bankkártya iparágban. Ezen túlmenően a cég kiterjedt szakértői támogatást ad bankkártya-környezetek bevezetésében és megvalósításában is ügyfeleinek. Mivel a PCI szabványnak való megfelelés a mobil fizetési szolgáltatók számára is kötelező, így az AperSky Kft. a Cellum Magyarország után a csoport bulgáriai leányvállalatánál is sikeres PCI DSS auditot hajtott végre, amely idén májusban fejeződött be.

 

A kártyatársaságok 2006-ban a PCI Security Standard Council (PCI SSC) létrehozásával egyetemben megalkották a PCI Data Security Standard-ot (PCI DSS), amely előírásainak minden olyan szervezetnek meg kell felelnie, amelyik bankkártya adatot kezel, tárol vagy továbbít. Az érintett szervezetek részéről a PCI DSS auditot éves szinten meg kell újítani.

 

A Cellum Bulgária a tavalyi év utolsó negyedévében már megkezdte a felkészülést, amelynek köszönhetően idén márciustól elindulhatott a minősítési folyamat, melyben az AperSky Kft. auditorai mellett a ZeroDay szakértői is részt vettek, elsősorban informatikai és hálózat biztonsági vizsgálatok végrehajtásával.

 

A magyar szakértőkből álló, széles körű információbiztonsági szolgáltatásokat és komplett megoldásokat nyújtó ZeroDay IT Solutions LLC. az Egyesült Arab Emirátusokban, illetve a közel-keleti térségben, a nagyvállalati szektor számára végez szakmai projekteket. A két cég szorosabb együttműködése 2012-ben indult meg, elsősorban a két fontos nemzetközi információbiztonsági minősítés, az ISO 27001 és a PCI DSS közös bevezetését megcélozva.

 

Ennek újabb sikeres állomását jelentette a Cellum Bulgáriánál elvégzett közös munka, amely egyrészt biztosítja a cég PCI DSS megfelelését, illetve fontos lépést jelent az ISO 27001 tanúsítvány megszerzéséhez is, amely szintén a Cellum idei üzleti tervei között szerepel.

 

Az adott területen működő, az EU piac felé nyitó vállalkozások számára elengedhetetlen ezen nemzetközi minősítések megléte, hiszen ezáltal üzleti előnyhöz jutnak a versenytársakkal szemben.

 

A kiválasztás során fontos szempont volt, hogy az adott cég komplett szolgáltatás csomagot legyen képes számunkra nyújtani, illetve mindezt versenyképes áron tegye” – jelentette ki Vladimir Buyukliev, a Cellum Bulgária ügyvezetője, majd hozzátette: „Az AperSky és a ZeroDay ajánlata ennek megfelelően erős nemzetközi mezőnyben került megmérettetésre, többek között német, finn, svéd, angol és francia versenytársak mellett, az elvégzett közös munka pedig igazolja, hogy jól döntöttünk, amikor őket választottuk.”

 

Tátrai Péter, az AperSky Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: „A Cellum projekt sikere bizonyította, hogy a két cég együttműködése rendkívül olajozott, és a közös know-how-nak, szakmai tapasztalatoknak, illetve a rugalmas, ügyfél centrikus szolgáltatásnak köszönhetően a visszajelzések alapján kiemelkedően magas vevő elégedettségi szintet sikerült elérnünk.”

 

„Úgy látjuk, ezt az újabb mérföldkövet is sikerült várakozásokon felül teljesítenünk, amelyet hamarosan további sikeres projektek követnek majd, mind itthon, Magyarországon, illetve külföldön is – nyilatkozta Michael Wellington, a ZeroDay ügyvezetője.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09