Indulhat a nyári bevásárlás a PayPallal!

forrás: Prím Online, 2013. május 29. 08:20

Az online vásárlásért egyre többen és többen rajonganak és lelkesedésük várhatóan csak fokozódik az idei nyári leárazások hatására. A PayPal most megmutatja, melyik virtuális plázákban találjuk a legnagyobb nyári leértékeléseket!

Online vásárlás esetén fölösleges fürkésznünk a városunkban található ruhaboltok prospektusait, de még az országhatárokra sem kell feltétlenül ügyelnünk, mivel szuper akciókat az év minden és a nap 24 órájában találunk. Vannak azonban olyan időszakok, amikor kiemelkedően jó ajánlatokatra bukkanhatunk egy kis keresgélés után. Fontos azonban, hogy tudjuk mikor és hol érdemes körülnézni. 

 

 

A Memorial Day és a Bank Holiday – bevásárló ünnepek az USA-ban és az Egyesült Királyságban

A Hősők Napjának amerikai megfelelője a „Memorial Day”, május utolsó hétfője, amely egyben munkaszüneti nap, valamint jó lehetőség az üzletek számára, hogy hatalmas, 30-70%-os árengedményekkel csalogassák a vásárlókat. A briteknél is több hasonló nappal találkozhatunk, mint például a „Bank Holiday”, amikor ahelyett, hogy dolgozni mennének az emberek, elözönlik a boltokat, mivel ilyenkor minden sokkal alacsonyabb áron, akár 80%-os árengedménnyel kapható. A tudatosabb vásárló ilyenkor elkerüli a több órás sorban állást és otthon, a kanapéján ücsörögve keresi az online ajánlatokat.

 

Elegáns cipőt Olaszországból vagy inkább divatos ruhát Párizsból?

Európában a kiárusítások júniusban kezdődnek és egészen szeptember végéig tartanak. Mit vásárolnak a PayPal felhasználók Európában a nyári leértékeléseken? Olaszországból elegáns cipőket és ruhákat rendelnek a legtöbben, a német és holland webhsopok kínálatából szintén a ruhák, az Egyesült Királyságból a parfümök, Spanyolországból a fitness termékek a legnépszerűbbek, a legjobb divattervezők termékeiért pedig a francia online boltokat rohamozzák meg a vásárlók.

Persze érdemes meglátogatni az olyan népszerű hazai webshopokat is, mint a Libri.hu vagy az Edigital.hu és megnézni, hogy mikorra időzítik a leárazásaikat, mivel ezeken az oldalakon is akár 50-60%-os kedvezményekkel találkozhatunk.

 

De mennyit takarítunk meg, ha külföldről vásárolunk?

A legnagyobb engedményekkel a szórakoztatóelektronikai termékek esetén találkozunk. Egy kártyafüggetlen iPhone 5 például Magyarországon közel 210.000 forintba kerül, míg ugyanez az Egyesült Államokban nagyjából 135.000 forintért megvásárolható. A ruhák viszonylatában a klasszikus Levi’s 501 farmernadrághoz a hazai ár töredékéért, nagyjából 9.000 forintért juthatunk hozzá külföldről, de a Ray Ban napszemüvegek is jelentős kedvezménnyel szerezhetőek be például Németországból.

 

Miért érdemes az online vásárlást választanunk? Biztonság és Kényelem

Időről-időre előkerül a garancia és a csere lehetőségének kérdése az online vásárlások kapcsán. Az EU-s szabályoknak megfelelően, minden Európai Unióban, Norvégiában és Izlandon vásárolt termékkel kapcsolatban, a vásárlástól számított két évig panasszal lehet élni - még akkor is, ha a végkiárusításról származik. Sok online bolt pedig visszavásárlási garanciát vállal egy bizonyos időn belül. Érdemes biztonságos fizetési módszereket választani - mint például a PayPal, amely teljes védelmet nyújt a vásárlóknak. Ez azért előnyös, mert nem kell aggódnunk azon, hogy valaki átver minket, vagy hogy zsákbamacskát veszünk. Ha valami probléma merülne fel a vásárlás során, a PayPal fedezi a tranzakció teljes költségét, beleértve a szállítást is.

 

Mit kell fejben tartanunk, ha elkap a vásárlási láz? A tudatos online vásárlás útmutatója

 

Szervezzük meg: Gondoljuk át, hogy kitől és mit akarunk vásárolni, és hogy mennyi pénzt szánunk rá. Ha ezekkel tisztában vagyunk, sok időt és pénzt spórolhatunk.

 

Tájékozódjunk az árakról: Vásárlás előtt hasonlítsuk össze az árakat az interneten, így akár az offline boltokban található összeg töredékéért hozzájuthatunk a termékhez.

 

Figyeljünk a szállítási költségre: Ha a szállítási költség magas, akármilyen akciót csíptünk el, rosszul is járhatunk a végén, ezért mindenképpen ellenőrizzuk a szállítási díjakat rendelés előtt. Számos márka ajánl ingyenes kiszállítást a nyári promóciók részeként.

 

Nem kell aggódnunk a vám miatt: Ha az Európai Unión belüli online boltokból rendelünk, vásárlásaink nem illetékkötelesek. Vámmentesek továbbá azok a termékek is, amelyeket az Európai Unión kívülről rendelünk ugyan, de a vásárlás értéke nem haladja meg a 150 eurót. Effölött az összeg fölött viszont a vám mellett az ÁFA-t is be kell fizetni.

 

Tájékozódjunk a visszavásárlási szabályokról: Mielőtt vásárolunk, érdemes tájékozódni az adott bolt visszavásárlási szabályairól. Tartsuk meg a nyugtát és az átutalásról szóló igazolást, ha azok szükségesek visszavásárlás esetén. Számos üzlet változtat a garanciális feltételeken a leértékelési időszakban, és csak kicseréli az árut, az árát nem adja vissza. Használjunk olyan fizetési rendszert, amely megfelelő védelmet garantál. PayPallel történő fizetés esetén például amennyiben az áru nem érkezik meg, vagy ha nem pontosan azt kapjuk, amit rendeltünk (például, két DVD helyett egy érkezik), a PayPal visszatéríti pénzünket, beleértve a szállítási költséget is.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05