Páratlanul pontos színvisszaadást kínál az Asus új 27 hüvelykes monitora

forrás: Prím Online, 2013. május 31. 10:28

Az ASUS ma bejelentette a PA279Q ProArt Series WQHD LCD monitor megjelenését. Egy olyan professzionális 27 hüvelykes monitorról van szó, amely a gyárban elvégzett kalibráció miatt azonnal, a dobozból frissen elővéve fantasztikusan precíz színvisszaadással segíti használóit. A PA279Q natív felbontása 2560 x 1440 képpont (WQHD), pixelsűrűsége 109 pixel/hüvelyk (PPI), vagyis csodás részletességgel jeleníti meg a képeket nagy munkaterületen keresztül. Az AH-IPS (Advanced High Performance In-Plane Switching) kijelzőtechnológia 178 fokos betekintési szöget, élénk és ragyogó képeket kínál.

Gyári előkalibráció a páratlanul pontos színvisszaadásért
A PA279Q-t a gyárban előre bekalibrálták a kivételes színvisszaadási pontosság (∆E<2) eléréséhez, ráadásul független hattengelyű színtér-reprodukcióval dicsekedhet (99% Adobe Wide Gamut RGB, 100% sRGB, 120% NTSC). Emellett a PA279Q PC-k esetében támogatja a 2,2-es, Mac platformon az 1,8-as gamma-értéket, és 10 bites színmélységet használ a különféle árnyalatok közötti természetesebb átmenetek megjelenítéséhez. A PA279Q 350 cd/m²-es fényerővel és 100 000 000:1-es ASUS Smart kontrasztaránnyal jeleníti meg a legsötétebb fekete és a legvilágosabb fehér árnyalatokat. A monitorral egy ellenző is érkezik, hogy a színek még pontosabb kezeléséhez leárnyékolható legyen a környezeti fény.


A natív 2560 x 1440 WQHD képpont-megjelenítéssel és 109 PPI-s pixelsűrűséggel rendelkező PA279Q jelentősen nagyobb képernyőn megjelenített munkaterületet és élesebb képeket nyújt, mint egy 27 hüvelykes Full HD kijelző. Az ASUS PA279Q LED-es háttérvilágítású és 178 fokos betekintési szögű AH-IPS képernyő-technológiával készült, alacsony energiafogyasztású, rendkívül pontos színvisszaadású és az általánosságban világosabb képek érdekében megerősített háttér-megvilágítást kapott.

Sokféle videobemenet és PIP/PBP támogatás
Az ASUS PA279Q a DisplayPort mellett HDMI és dual-link DVI-D csatlakozókkal is fel van szerelve, és egyidejűleg két videobemenetről is képes tartalmat megjeleníteni. A DisplayPort használatával akár három monitor is felfűzhető egymás mellé egy többképernyős, egy videojel-forrásból dolgozó munkaállomás létrehozásához. A Kép a képben mód a képernyő egyik sarkában, egy ablakban jelenít meg egy második videoforrást, a Kép a kép mellett mód pedig középen kettéosztja a képernyőt, és egymás mellett mutatja a két forrás képét. A PA279Q emellett két beépített, 3 wattos sztereó hangszóróval is fel van szerelve.
A PA279Q-ba egy többféle formátum fogadására képes SD-kártyaolvasót és egy hatportos USB 3.0 elosztót is beépítettek (a kompatibilis eszközökkel) az USB 2.0-nál akár tízszer gyorsabb kapcsolati lehetőség kényelmes használatához. Egy USB csatlakozó a szupergyors akkumulátortöltési funkciót (SuperSpeed Battery Charge) is támogatja a szokásos USB 3.0-nál gyorsabb USB-s eszköztöltés érdekében.



Exkluzív ASUS-szolgáltatások
Az ASUS PA279Q az exkluzív ASUS-szolgáltatások széles választékát kínálja azoknak a professzionális felhasználóknak, akik a lehető legjobb eredményekre vágynak. Az ASUS QuickFit Virtual Scale például monitoron megjelenő segédvonalakat jelenít meg a képek tényleges nézetének megmutatásához a nyomtatás előtt, illetve két felhasználó által megadható parancsikont, amelyhez saját vezérlőfunkció rendelhető, hogy ne kelljen a teljes képernyőmenüt végigkeresgélni mondjuk a fényerő-állításért. Ezek és a többi lehetőség is a monitor felhasználóbarát ötirányú navigációs választógombjával érhetők el.
A PA279Q kompatibilis a VESA fali illesztékkel, és egy sokféleképpen használható állvánnyal érkezik, amelyen dönthető, forgatható, befordítható és a magassága is tág határok között állítható.

Elérhetőség és árak
Az ASUS PA279Q ProArt Series WQHD LCD monitor a Tajpejben rendezett Computex 2013 rendezvényen fog bemutatkozni, és 2013 júniusától lesz kapható Tajvanon, az ázsiai és csendes-óceáni régióban, illetve az európai és észak-amerikai piacokon. További információkért forduljon a helyi ASUS-képviselőhöz.
 

Kulcsszavak: monitor Asus ASUS

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05