A The Washington Post is átáll az előfizetéses online tartalomszolgáltatásra

MTI Sajtóadatbank, 2013. június 6. 08:21

A The Washington Post című amerikai napilap is megkezdi június 12-től fokozatosan az átállást az előfizetéses internetes tartalomszolgáltatásra, minimum 9 dollár 99 cent megfizetésére kötelezve azokat az olvasóit, aki havonta több mint 20 cikket kívánnak elolvasni asztali vagy mobil számítógépeiken.

A 14 dollár 99 centért forgalmazni kívánt prémiumcsomag előfizetői a lap összes alkalmazásához hozzáférhetnek majd. Az új üzletpolitika nem érinti a nyomtatott lap előfizetőit, akik a The Washington Post összes internetes anyagához is hozzáférhetnek majd. Hasonlóképpen korlátozás nélkül elérhetők lesznek a tartalmak a diákok, az oktatási intézmények és a kormány alkalmazottjai, valamint a katonák számára, ha a közületek számítógépeiről jelentkeznek be.
 

A lap címlapjához, a tematikus szekciók címlapjához és az apróhirdetéshez továbbra is ingyenes lesz a hozzáférés. Továbbra sem kell majd fizetni a keresőoldalakról vagy megosztott linkekről érkező találatokért, amelyek száma elvileg korlátlan lehet.
 

Katharine Weymouth, a lap kiadója szerdán kijelentette, hogy a kísérletinek tekintett üzleti modellt a felhasználói visszajelzéseknek megfelelően fogják alakítani. Meg kívánják találni az egyensúlyt a legfontosabb hírek hozzáférhetősége és a fenntartható üzleti modell között.
 

A The Washington Post óvatos a más lapok által bevezetett "fizetőfal" bevezetésével, mert a menedzsment egy része az olvasótábor lemorzsolódásától tart, különösen az amerikai főváros vonzáskörzetén kívül. Mások viszont arra mutattak rá, hogy a lapnak új anyagi forrásokra van szüksége, és hogy a felhasználók fokozatosan hozzászoknak a fizetős tartalmakhoz.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05