Toshiba: érkeznek az L-sorozatú notebookok

forrás: Prím Online, 2013. június 6. 13:11

A Toshiba Europe GmbH az új Satellite L-sorozatú modelljeivel tovább bővíti 2013-as notebook portfólióját. A kedvező árú, kiváló teljesítményű, egyszerűen használható laptopokat a legújabb technológiákkal – például bizonyos modelleket keret nélküli érintőképernyővel - látták el. 

Új tervezésű, vékony és karcsú modellek

“A Satellite L-sorozatú laptopok szinte minden felhasználó számára megfelelő megoldást nyújtanak. Habár ezeket a notebookokat általános felhasználásra tervezték, multimédiás szolgáltatásaik mégis kiváló minőségűek” – mondta Leskó László a Toshiba magyarországi vezetője. “Az új L-sorozat modelljeit többféle kijelzőmérettel kínáljuk. A legkisebb képátlójú, szélesvásznú HD kijelzős változat mindössze 24 mm vastag, 2 kg tömegű” – tette hozzá Leskó László.

 

Az új modellek a Toshiba átdolgozott dizájn koncepciója alapján 17,3 (43,9 cm), 15,6 (39,6 cm) és 14,1 (35,8 cm) hüvelykes méretben készülnek. Minden változat számos különböző színben, fényes burkolattal és ehhez illeszkedő, csillogó kerettel ellátott matt, szigetes elrendezésű billentyűzettel kerül forgalomba. Az elegáns szürke L40t, L40Dt, L50t és L50Dt modelleket tízujjas vezérlésre alkalmas, keret nélküli érintőképernyővel is ellátták. A Toshiba Split Screen segédprogram automatikusan elrendezi az aktív alkalmazások ablakait a kijelzőn, így annak kezelése ugyanolyan egyszerűvé válik, akár egy okostelefoné vagy táblagépé.

Satellite L40

Nagy teljesítmény a tökéletes multimédiás élményért

A beépített nagyteljesítményű processzoroknak köszönhetően – melyek közül az alacsony fogyasztású változatokkal ellátott modellek vastagsága mindössze 24 mm – az új Satellite L-sorozatú notebookok multimédiás élmények számos lehetőségét kínálják. Az NVIDIA Optimus és az AMD Enduro technológiák - az egyéni beállítások megtartása mellett - a teljesítményt a háttérben, a felhasználó tevékenységének megzavarása nélkül, automatikusan szabályozzák, így hosszabb akkumulátor üzemidőt tesznek lehetővé.

 

A kiváló multimédiás élményt a beépített, DTS Sound hangzásjavító szoftverrel ellátott Onkyo sztereó hangszóró adja, mely magával ragadó hangzást eredményez. Az átható basszus, a finom közép és az érthető énekhangok a zenéket és mozifilmeket felejthetetlenné teszik. A fotókat és mozifilmeket az L-sorozatú notebookok HD vagy HD+ felbontású, szélesvásznú, ledes háttérvilágítással rendelkező kijelzőjén tekinthetjük meg. Az L-sorozatú modellek tükröződésmentes kijelzővel is kaphatók – amellyel elkerülhetők a külső fényforrások tükröződései.

Satellite L50

Új csatlakozási lehetőségek

A szokásos megoldások mellett az egyik USB 3.0-s portot Sleep-and-Charge funkcióval is ellátták, ami lehetővé teszi mobil eszközök töltését a készülék alvó vagy kikapcsolt állapotában is. Az Intel CPU-val ellátott modellek támogatják továbbá a Wi-Fi által tanúsított Miracast funkciót is. Ez a technológiai szabvány lehetővé teszi, hogy mobil eszközünkről (telefonról notebookra, vagy notebookunkról az arra alkalmas tévékészülékre) vezetékek használata nélkül multimédiás tartalmakat továbbítsunk, így azokat egy nagy kijelzőn is megtekinthessük barátainkkal vagy családi körben. Az optikai meghajtó nélküli változat pedig még nagyobb hordozhatóságot biztosít.

Kulcsszavak: notebook Toshiba

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05