Új tároló és kibővített elemzési megoldások a Delltől

forrás: Prím Online, 2013. június 6. 14:04

A Dell Enterprise Forumon mutatta be a vállalat új tároló, és kibővített elemzési megoldásait. A bejelentett termékek hozzájárulhatnak a vállalatok informatikai teljesítményének növekedéséhez, adataik áttekinthetőségének javításához és általános költségeik csökkentéséhez.

 

Miközben a vállalatok igyekeznek gyorsan reagálni az adatrobbanás következményeire, sokan nagy teljesítményű, kiterjedt adatmennyiséget kezelő terhelésekre optimalizált informatikai rendszert vesznek igénybe. Ezek a rendszerek az üzleti és ügyféladatok elemzéséből szűrik le a vállalat üzleti céljainak eléréséhez szükséges információkat.

 

Az IDC előrejelzése szerint 2016-ra a nagy adatmennyiséget kezelő adattechnológiai és szolgáltatási világpiac összesen 31,7 százalékos éves növekedést fog mutatni, az ebből származó bevétel pedig a 23,8 milliárd dollárt is elérheti. Várhatóan a nagy adatmennyiséget kezelő megoldások infrastruktúrája fog a leggyorsabban növekedni, az előrejelzések szerint ugyanis a tárolási szegmens növekedési rátája akár 53,4 százalék is lehet.

 

Miközben a vállalatok folyamatosan az adatközpontok költségének csökkentésén és a rendszer egyszerűsítésén dolgoznak, találniuk kell olyan rugalmas informatikai megoldásokat is, amelyek optimális teljesítményt biztosítanak a vállalat által kezelt különböző terhelések és alkalmazások számára. A Dell az adatközpontok teljes körű megközelítésével szerzett magának vezető helyet a piacon. Ennek keretein belül nyílt, bővíthető, integrált és automatizált megoldásokat kínál az informatikai beruházások egyszerűsítésére és a belőlük származó érték maximalizálására. A most bővülő termékkínálattal a Dell az innovatív tárolási képességekre épít, miközben lehetővé teszi, hogy az ügyfelek lényegesen kevesebb helyen sokkal több adatot tároljanak, ezáltal még a legnagyobb kihívást jelentő környezetek esetében is kihasználhassák az optimalizált teljesítményből származó előnyöket mondta Marius Haas, a Dell vállalati megoldásokkal foglalkozó csoportjának igazgatója.

 

Nagy teljesítmény – költséghatékony adatkezelés

 

A Dell adattárolási portfoliójának főbb újdonságai egyetlen megoldásban támogatják mind a bővülő, mind a nagy teljesítményigényű alkalmazásokat, így az ügyfelek hatékonyan kezelhetik rohamosan növekvő adataikat, miközben I/O-intenzív terhelésük igényeinek is eleget tehetnek. A nagy adatmennyiségű terhelésekre optimalizált, újgenerációs Dell Compellent Storage Center 6.4 tömbkezelő szoftverrel a Dell kihasználja az automatikus rétegkezelésben rejlő lehetőségeket, és új Compellent megoldásokat kínál:

 

· A Dell Compellent Flash Optimised Solution az iparág első olyan storage megoldása ebben a kategóriában, amely intelligens adatelhelyezést biztosít a flash technológiák számos típusához, hagyományos meghajtókkal ötvözve is.3 A Flash Optimised Solution akár 75 százalékkal képes csökkenteni a tárolás költségeit, és nagyvállalati szintű szolgáltatásokkal támogatja a nagy teljesítményigényű, nagy adatmennyiségű terheléseket.

 

 

· A Dell Compellent SC280 rack sűrűsége bármelyik főbb tárolási megoldásénál magasabb, kapacitása ugyanis akár 2,8-szer is nagyobb lehet, mint a vetélytársak 2U egységeié. A Dell számára továbbra is fontos szempont az innovatív rendszerhatékonyság, így ez a rétegzett adatok tárolására kialakított, nagy kapacitásra optimalizált megoldás akár 336 terabájt adatot is képes 5U tárhelyen raktározni, jelentősen csökkentve ezzel az adatközpont által igényelt helyet, az áramigényt és a szükséges hűtést.

 

· A Dell Fluid File System (FluidFS)  3-as verziója jobb teljesítményű, harmad akkora költségű nagyvállalati szintű fájltárolási megoldást kínál, mint a jelenlegi piacvezető4 megoldás. Így az ügyfelek könnyebben alkalmazkodhatnak a nagy teljesítményigényű fájlkezelési terhelésekhez. Még az idén megjelenik a Dell Compellent FS8600, amely először fogja tartalmazni az egyetlen, névlegesen két petabájt adatot is tárolni képes, és kategóriája főbb gyártói közül a legnagyobb rack sűrűséget kínáló, 3-as verziójú FluidFS fájlrendszert. Az új, házirendvezérelt, változó blokk-adatcsökkentési képességekkel felszerelt termék várhatóan az iparág első számú tárolási megoldásává válik majd. A termék a szükségtelenné vált redundáns adatok deduplikálásával csökkenti a szükséges tárhelyet. 

 

Adatokból elemezhető információ a Hadoop alapú elemzés kibővítésével

 

A Dell tapasztalatai szerint ügyfeleinek nagy adatmennyiségekkel kell megküzdeniük, így olyan megoldásokra lenne szükségük, amelyek rugalmasságot és választási lehetőséget kínálnak, miközben lehetővé teszik, hogy az adatokból kulcsfontosságú információkat állapítsanak meg. A fenti igények kielégítése érdekében a Dell az alábbiakat tervezi a Hadoop alapú elemzés kibővítésére:

 

· Lehetővé tenné, hogy az ügyfelek kihasználják az Intel’s Distribution of Apache Hadoop (IDH) előnyeit. A Dell jelenleg egy olyan, IDH-n alapuló megoldást tesztel ügyfelei körében, amely a teljesítményt és a biztonságot helyezi a középpontba, az ügyfeleknek pedig számos olyan megoldást kínál, amelyekkel hasznukra fordíthatják a nagy adatmennyiségében rejlő értékeket. A Dell Crowbar jelenleg integrációt biztosít a Hadoop keretrendszerrel, a Dell IDH-alapú megoldásának idei megjelenése után pedig az IDH-val is.

 

· Támogatást nyújtana a Cloudera Search for Hadoop kereséshez, hogy a műszakilag kevésbé képzett felhasználók is könnyen és gyorsan tehessenek fel kérdéseket a Big Data adatokkal kapcsolatban. A Cloudera új keresési képességei lehetővé teszik a Hadoop keretrendszerben vagy a Hbase adatbázisban tárolt adatok hatékony, teljes szöveges indexelését. A Dell Crowbar jelenleg integrációt biztosít a Dell | Cloudera Hadoop-megoldáshoz, így meggyorsítja a nyílt forráskódú felhők fejlesztését, telepítését és frissítését.

 

Elérhetőség

 

A tervek szerint az új Dell Compellent Storage Center 6.4, a Flash Optimised Solution és az SC280 egységek 2013 harmadik negyedévétől, a Fluid File System 3-as verziója várhatóan 2013 utolsó negyedévétől válik elérhetővé.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50