Továbbra is sikeres a Kulcs-Soft

forrás: Business Online, 2013. június 8. 07:06

A tavalyi évben is sikeresen teljesített a Kulcs-Soft. A dobozos ügyviteli szoftverek piacvezetője a 2013-as esztendőben az új informatikai megoldások erősítését, valamint további külföldi terjeszkedést tervez.

 

A Kulcs-Soft Számítástechnika Nyrt. közzétette könyvvizsgálattal hitelesített éves beszámolóját, mely alapján a társaság sikeres évet teljesített 2012-ben.

 

 

Eredmények

 

A pénzügyi kimutatás szerint 947.879 e Ft értékesítés nettó árbevétele után a társaság 217.275 e Ft adózás előtti eredményt, illetve 200.878 e Ft adózott eredményt ért el. Mindhárom érték meghaladja az előző évi szinteket. Az árbevétel a 2011. évi 842.447 e Ft-ról 13 %-kal emelkedett, míg az eredmény növekedése ennél is szembetűnőbb mértékű volt: az adózás előtti eredmény a 154.635 e Ft bázis értékről 41 %-kal, az adózott eredmény pedig 141.212 e Ft-ról 42 %-kal növekedett.

A javuló eredményesség a társaság osztalékfizetésén is nyomon követhető. A 2010. évi 24 Ft, illetve a 2011. évi 23 Ft részvényenkénti osztalék után a 2012. évi eredményből már 30 Ft osztalékot kapnak a tulajdonosok részvényenként.

A társaság pénzeszköz – beleértve a veszteség nélkül azonnal pénzzé tehető értékpapírokat is – állománya 404.742 e Ft-ot tett ki 2012. év végén, mely 17%-kal kedvezőbb az előző évinél.

 

 

Így alakult 2012

 

A Kulcs-Soft életében mérföldkőnek számított, amikor 2012-ben lezárult a Kulcs-Ügyvitel - komplex ügyviteli megoldásokat kínáló rendszer - fejlesztése és bevezetése. A szoftver remekül debütált a visszajelzések alapján, a piac kiválóan fogadta a kiemelt tudású, komplexitású, egyben kimagaslóan felhasználóbarát szoftvert.

A tavalyi esztendő a Kulcs-Ügyvitel mellett két fontos fejlesztést is tartogatott, az egyik a platformfüggetlen, iPhone és iPad applikációval is rendelkező Online számlázó program, míg a másik a teljes termékpalettára használt Cloud Computing, azaz felhő alapú szolgáltatás kifejlesztése volt.

A „Válságnak vége. 2013 az Ön éve” néven futó, eredményes és sikeres marketing kampánynak, a fent olvasható fejlesztéseknek, valamint a Kulcs-Soft termékekre kiadott bérleti konstrukcióknak köszönhető az, hogy minden nehezítő külső, piaci és gazdasági tényező ellenére a Kulcs-Soft tovább tudta növelni sikereit.

 

 

Kiváló kilátások

 

A már öt SuperBrands és 2012-ben másodjára elnyert MagyarBrands díjak, illetve a markánsan pozitív képet festő statisztikai és pénzügyi adatok jól mutatják, hogy a Kulcs-Soft neve továbbra is a minőséget jelenti a magyar informatika világában.

A vállalat a 2013-as évben tovább igyekszik haladni a már megkezdett és sikeresnek mutatkozó utakon, tovább igyekszik fejleszteni az Online számla programját egyéb, mobil verziókkal, melyeknek köszönhetően a szoftver jelentős sikereket érhet majd el a külföldi piacon is.

A Kulcs-Soft tervei közt szerepel az újgenerációs főkönyv modul kifejlesztése, illetve a komplex Ügyvitel termékcsaládra épülő „Enterprise” nevű ügyviteli rendszer bevezetése is. Ezzel méretben a nagyobb, bonyolultabb – nagyvállalati - ügyviteli folyamatokkal rendelkező ügyfelek irányába kíván nyitni a társaság.

Stratégiai szinten a Kulcs-Soft a versenyelőny megtartását, további ügyfelek megszerzését, a külföldi terjeszkedést, valamint a többek között fent is taglalt új technológiák és fejlesztések elvégzését tűzte ki céljául.

A dobozos ügyviteli szoftverek piacán jelenleg piacvezető Kulcs-Soft a belső kontroll mechanizmus megalkotásával tette még biztosabbá működését, mely fejlesztési és szoftverkiadási, ügyfélkezelési, pénzügytervezési folyamatokra vonatkozik.

A Kulcs-Soft Számítástechnika Nyrt. az elmúlt évek eredményeire és sikereire, a partnereinek és ügyfeleinek elégedett és pozitív visszajelzéseire alapozva a 2013-as esztendőben is tovább kíván haladni az aktuális gazdasági hangulattól független, növekedést és sikereket prognosztizáló úton. 

Kulcsszavak: Kulcs-Soft

ERP ROVAT TOVÁBBI HÍREI

KKV ERP rendszerrel rukkolt elő az XAPT

Kimondottan a kis- és középvállalatokra szabott vállalatirányítási rendszerrel, a deep.erp-vel bővítette palettáját az XAPT annak érdekében, hogy tovább erősítse magyarországi jelenlétét.

2016. március 21. 15:18

„Változás paralízissel” küzdenek a vezető ERP rendszerek

Unit4, a szolgáltatás-orientált vállalatok számára kínált üzleti alkalmazások piacának gyorsan növekvő piacvezetője ma közzétette az Eval-Source (www.eval-source.com) stratégiai technológiai tanácsadó cég által végzett kutatást, bizonyítva, hogy a Unit4 az egyetlen a Top5 vezető ERP rendszer közül, amely lehetővé teszi az üzleti felhasználók számára a rendszer olyan szintű adaptálását, hogy az hűen tükrözze a változó üzleti körülményeket.

2016. február 2. 09:42

A Unit4 elérhetővé tette a Unit4 Financialst

A Unit4, a szolgáltatás-orientált vállalatok számára kínált üzleti alkalmazások piacának gyorsan növekvő vállalkozása, március végén bejelentette iparágvezető pénzügyi megoldásának legújabb verzióját, a korábban Coda néven ismert  Unit4 Financials-t.

2015. április 6. 18:21

2014-es XAPT eredmények

A Microsoft legnagyobb hazai Dynamics-partnere 18 százalékkal növelte magyarországi tevékenységéből származó árbevételét 2014-ben. A szolgáltatások területe ennél is nagyobb mértékben, 30 százalékkal bővült. A magyar növekedés továbbra is kiemelt figyelmet élvez az üzleti stratégiában.

2015. március 13. 15:01

Rekordmértékű SaaS bevétel emelkedés a UNIT4-nál

2014-ben rekord nagyságú növekedést érve el tovább nőtt a UNIT4 piaci részesedése. A cég globális stratégiai törekvései között elsődleges szerepet kap a termékfejlesztés felgyorsítása és az ügyfélszolgálat magas szintre emelése.

2015. január 18. 15:44

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05