Alkalmazással megtalálhatjuk ellopott androidos mobilunk [Videó]

Czipperer Dia, 2013. június 10. 13:16

A Lifehacker oldalán mindig valami érdekességre lehet bukkanni. Most azt tudhatjuk meg, hogyan szerezzük vissza androidos telefonunkat, ha illetéktelen kezekbe kerül.

Egy egyszerű és ingyenes alkalmazással megtalálhatjuk ellopott telefonunkat, még akkor is, ha már kicserélték a SIM kártyát. Első hallásra hihetetlennek tűnhet, hiszen hány mobillopás maradt már felderítetlenül. Azonban egy szerencsés megtaláló bizonyítja, hogy az AndroidLost applikáció valóban segítségünkre lehet.

 

Előnye, hogy nem kell előre a telefonra telepíteni – mintegy várva, hogy ellopják – hanem, ha megtörténik a baj, távolról, a Google Play Store-ból is telefonunkra installálhatjuk. És hogy mire jó az AndroidLost? Segítségével lezárhatjuk telefonunkat, meghatározhatjuk helyzetét (GPS), törölhetjük adatainkat, hogy mások ne férhessenek hozzá.

 

Emellett még trükkös műveleteket is végrehajthatunk vele, mellyel garantáltan lebuktathatjuk a tolvajt. Bekapcsolhatjuk a mikrofont, amellyel rögzíthetjük az illető hangját, tevékenységét, de akár a kamerát is bekapcsolhatjuk, és lefényképezhetjük a tolvajt.

 

 

Egy szerencsés felhasználó történetét is elolvashatjuk angolul, aki egy blogban számolt be arról, hogy szerezte vissza lánya ellopott telefonját.

 

Az alkalmazás letölthető a Google Play Store-ból.

 

Forrás. Lifehacker.com

Kulcsszavak: tolvaj mobiltelefon Android

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05