Teljes a VOLT programja

forrás: Prím Online, 2013. június 13. 14:32

Alig három héttel a 21. VOLT Fesztivál indulása előtt újabb 10 helyszín programját hozták nyilvánosságra a szervezők. Borfesztivál, gasztronómiai élmények, beszélgetések, előadások, újabb zenei helyszínek, vidámpark és képzőművészeti látványstúdió mellett idén először színház is lesz a VOLTon, a főtámogató jóvoltából pedig egy megacsúszdán juthatunk be a fesztivál területére. Szintén a Telekom támogatásával a Nagyszínpad programját élőben streameli a Ustream.  Jegyek kedvezményes áron június 16-ig válthatók országszerte.

Soha nem látott érdeklődés kíséri Magyarország legszerethetőbb fesztiválját, a soproni VOLTot. „Minden esélyünk megvan rá, hogy rekordszámú fesztiválozót lássunk vendégül az idei VOLTon” – mondta Fülöp Zoltán, a VOLT egyik főszervezője. „Az eddigi visszajelzések alapján jelentősen nőtt az érdeklődés a VOLT iránt, amely – a fesztiválnak otthont adó város vonzereje mellett – elsősorban az idei programkínálatnak és zenei felhozatalnak köszönhető” - tette hozzá Lobenwein Norbert, aki társával együtt húsz éve indította útjára a VOLTot. Az idei VOLT Fesztiválon közel 30 világsztár teszi tiszteletét, közöttük olyan aktualitások és állócsillagok látogatnak Sopronba, mint a Thirty Seconds to Mars, a Hurts, a Queens of the Stone Age, az Example, a Knife Party vagy éppen Martin Solveig. Öt év után egyetlen koncerten újra találkozhat a közönség az Emil Rulez! csapatával, a nyitónapon – kedden – pedig egy nagyszabású „házibuli” keretében a Punnany Massif a VOLTon ünnepli 10. születésnapját. Újdonság, hogy a Telekom Nagyszínpad progrmját a Ustream.tv élőben közvetíti VILÁGSZERTE!


Punnany Szülinap a nyitónapon


Sokéves hagyomány, hogy a VOLT nyitónapján – kedden – különleges programok várják a korán érkezőket. Az idei fesztivál első napja a Punnany Massif tizedik születésnapja jegyében zajlik. Magyarország jelenleg legnépszerűbb produkciója este fél 7-től az OTP Bank – Petőfi Rádió színpadon látja vendégül barátait. Jelen lesz a Hősök, az Irie Maffia, a Carbonfools, Akkezdet Phiai, a Mary Popkids, Takáts Eszti, a Psycho Mutants, a Drum and DJ, a Funktasztikus, valamint a Halott Pénz & a Köztársaság Bandája. A házigazda a dumaszínházas Kiss Ádám, éjszaka pedig a Tesco Disco zárja a show-t. Meglepetésként sokak örömére a Pannonia Allstars Ska Orchestra délután 5-től egy teljes koncerttel nyitja meg a VOLTot és köszönti a Punnanyt.


Színház a VOLT-on


A Nemzeti Kulturális Alap támogatásának köszönhetően a Magyar Teátrumi Társaság idén nyáron a VOLTra is elviszi a színház világát. Délelőtt Teátrumi Mocorgó néven logikai játékkal, kézműves foglalkozással, gazdag játszóház vár kicsiket és nagyobbakat. Délután tánctanítással és sakk-viadallal készülnek a szervezők. Az esti órákban a zenés, táncos előadásoké lesz a főszerep. Látható lesz a Frank Sinatra életét feldolgozó A hang című musical, a Békéscsabai Jókai Színház és az ExperiDance előadásában, továbbá a GG Tánc Eger nemzetközi produkciója, a Táncfantáziák, valamint a TÁP Színház Jövedelmező állás című darabja, illetve a Manna Produkció előadásában a Nyuszi hopp-hopp.


Diákhitel Kávézó


Ugyancsak új helyszín a VOLTon a Diákhitel Kávézó, ahol igazán nyugodt környezetben, négy napon át, majd’ 30 előadáson vehetnek részt a VOLTosok. Csernus Imre két órát beszél majd az őszinte párkapcsolatokról, Zacher Gábor a szenvedélybetegségekről, Illés Zoltán államtitkár pedig a környezetvédelem helyzetéről tart előadást. Fiala János vendége lesz Hajós András, Majka, Jorgosz és Czutor Zoltán. A Rocklitera, a Majdnem Híres Rocksuli és a Werk Akadémia naponta jelentkezik érdekes és ismert vendégekkel, de a Diákhitel Kávézó vendége lesz a Cultivo népszerű talkshow is. Esténként ez a helyszín szándékosan nem a táncról és a hangerőről szól majd. Aki csendre és beszélgetésre vágyik, annak itt a helye! A megfelelő milliőről a Cökxpon Ambinet csapata gondoskodik…


Telekom Robot VOLT Art Műhely


Robotokra szakosodnak a hazai kortárs képzőművészek, ef. Zámbó István, Wahorn András, Sinkovics EdE, Soós Nóra, Győri Márton, Magyarósi Éva valamint  Szabó Ottó és Tóth Márton is idén a VOLTon. Mindannyian szabadon engedhetik fantaziájukat és megalkothatják  saját robotlényüket a fesztivál ideje alatt. Kinetikus szobrok, festmények és különféle installációk továbbá performanszok várhatóak. Magát az alkotás folyamatát is napról-napra végigkövethetjük a nulladik pillanattól kedve. Kipróbálhatjuk eszközeiket, és magukat a művészeket is megismerhetjük munka közben - és azon kívül is. Az alkotásokat a Telekom és a VOLT jótékonysági aukcióra bocsátja.


Természetesen a közönség is alkothat. A „Csinálj magadból robotot!” workshopokon a művészek is részt vesznek és segítenek. 1000 db doboz érkezik a helyszínre, amelyekből szebbnél-szebb robotok készülnek a VOLT ideje alatt, és a művészek – zsűriként – naponta szavazzák meg az aznapi, nekik legjobban tetsző robotokat. Találkozó minden nap, délben!


Heti Válasz Borfesztivál


Hosszú évek óta a VOLT egyik leghangulatosabb helyszínének számít a Heti Válasz Borfesztivál, ahol a Soproni Borvidék legnevesebb borászai sorakoznak fel. Idén sem lesz ez másképp, ezúttal többek között a Bacskay Pincészet, a Kocsis Borászat, a Winelife Borászat, a Fényes Pincészet, a Hermann Pincészet, a Roll Pincészet, a Sterlik Pince, a Taschner Bor és Pezsgőház, a Vincellér, a Lővér Pince, a Ferenczy Pincze, a Luka Pincészet, az Ottó Pince és a Gangl Borászat lesz jelen. „Bor Beszél Belőled” címmel pedig borászok, zenészek és ismert közéleti személyiségek vendégeskednek a helyszínen Putz Attila és Major Mihály közreműködésével.


Mindeközben a Heti Válasz Borfesztivál színpadán déltől hajnalig változatos program várja a vendégeket. Fellép többek között Sena, a Szabó Balázs Bandája, Radics Gigi, Falusi Mariann, az Ocho Macho, ByeAlex, a Mrs Columbo, a Roy & Adam Trio, Gereben Zita, a gyerekeket pedig Kardos-Horváth Janó és a Hahó együttes várja.


VOLT Klub


A VOLT központjában lévő VOLT Klub idén is változatos programmal várja a fesztiválozókat, már a nulladik naptól. A nyitóeste többek között Sopron legnépszerűbb bandája, a Too Late lép színpadra, majd naponta Random Trip várja a VOLTosokat, többek között Fábián Julival, Kiss Tibivel és a Punnany Massiffal a fedélzeten. A változatos zenei programot esténként profi házibuli-bandák koncertje zárja, többek között a Gönczi Gábor vezette Smile is itt ad koncertet.


Telekom Terasz


A VOLT másik, központi helyszíne a Telekom Terasz igazán impozáns miliőt biztosít az elektronikus zene ismert és elismert szereplői és a nagyközönség számára. A Bladerunnaz csapata többek között L.A.S.-t, valamint Chris.Su-t és Statikot delegálja, itt lesz Karányi, Zoohacker, a Tesco Disco, a Kollektiva és a Depeche Mode rajongóinak is jut egy egész este.
JägerBar
Nemcsak a Jägermeister, de a JägerBar is új „szereplő” a VOLT programjában. Az izgalmasnak ígérkező zenés bárban számos DJ és karaoke-program mellett stand-up comedy sztárok is színpadra lépnek: Badár Sándor, Felméri Péter, Dombóvári István és Lórán Barnabás lesz a hely vendége.
Funzine Funpark néven vidámpark is várja a VOLTosokat: bungee jumping és katapult mellett a tavaly debütált Magic Tower és további lélekvesztők várják a VOLT vendégeit.

Óriáscsúszdán a fesztiválra


A VOLT Fesztivált az idén is főszponzorként jegyző Telekom színes, megosztásra érdemes fesztiválélményekkel várja a látogatókat. A bejárathoz felépül a tavalyi, nagy sikerű Magenta Csúszda, így a fesztiválozók máris megkapják a kezdő lendületet a bulizáshoz. A Telekom Nagyszínpadon a hazai és nemzetközi zenei szcéna nagyágyúi lépnek fel. Idén azok is belekóstolhatnak a fesztiválhangulatba, akik nincsenek jelen Sopronban, ugyanis a Telekom – a Ustreammel együttműködésben - számos koncertet közvetít majd. A jól ismert Telekom Teraszon felüdülés, friss ütemek és ingyenes internet várja a látogatókat, az eligazodásban pedig a Telekom VOLT alkalmazás segít. A vállalat jóvoltából nem csak Pay Pass kártyával, hanem élménnyel is lehet fizetni egyes termékekért. Akik az Instragram alkalmazással megosztják fesztiválélményeiket, azok a gyűjtött pontokért koktélt és fesztiválkellékeket vásárolhatnak. Többek között a Telekom hello holnap! robotja is elkészül majd a fesztiválozók régi mobiljaiból a négy nap alatt a Robotműhelyben, ahol kortárs képzőművészek és a látogatók közösen hoznak létre alkotásokat.
 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50