QR-kód és NFC technológia a VIII. Tiszavirág Fesztiválon

forrás: Prím Online, 2013. június 18. 13:09

Innovatív játékkal színesíti a T-City a szolnoki Tiszavirág Fesztivál programját. A fesztivál ideje alatt a Magyar Telekom kódgyűjtő játékkal népszerűsíti a jövő mobilfizetési technológiáját, az NFC-t és a QR-kódot.

A Tiszavirág Fesztivál Szolnok egyik legnagyobb nyári kulturális eseménye, ahová az egész országból érkeznek a szórakozni vágyók. Magyarországon először itt ad koncertet Yves Jamait (FR), de a programban megtalálhatjuk Tim Lothar Petersent (DK), a Budapest Bárt, és még számos híres jazz és blues előadót.

„A T-City program keretében Szolnokkal együtt évek óta kitartóan dolgozunk a digitális írástudás elterjesztésén. Társadalmi felelősségvállalásunk egy új és izgalmas elemét valósítjuk meg idén Szolnok egyik legrangosabb eseményén, a Tiszavirág Fesztiválon. A T-City Kódvadászattal szeretnénk minél több emberrel megismertetni az okostelefon képességeit, játékosan bemutatni az NFC technológiát és a QR-kód használatát is.” – mondta Pukler Gábor, a Telekom innovációs és üzletfejlesztési igazgatója.

A T-City Kódvadászat lényege, hogy a játékosok a T-City Szolnok Mobilváros alkalmazást elindítva NFC-s érzékelő pontok és QR-kódok segítségével minél több pontot gyűjtsenek a speciálisan erre a célra kiállított check-point-okon az előre megadott helyszíneken és időpontokban. A T-City Szolnok Mobilváros alkalmazás képes beolvasni a kihelyezett QR-kódba és NFC matricába táplált pontokat, amelyek így jóváíródnak a játékosok egyenlegén. Aki elsőként gyűjti össze a legtöbb pontot, értékes nyereményt nyerhet. A játékban való részvételhez szükség van egy kamerával, vagy egy NFC chippel ellátott okostelefonra adatforgalommal, és egy facebook felhasználónévre is.

A játék nem csak a fesztivál látogatását teszi vonzóvá, de alkalmat ad az ide látogatóknak Szolnok város főbb nevezetességeinek felkutatására és megismerésére is. A fesztiválhelyszíneken kívül ugyanis a szolnoki látnivalókra a rendezvény teljes ideje alatt elérhető check-point-okkal szeretnénk felhívni a figyelmet.

A játék teljes leírása a fesztivál honlapján, és a játékszabályzatban található.
 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05