Vatera változások - Kevésbé bízhatunk a partnerminősítésben

forrás: Prím Online, 2013. június 19. 10:08

A Vatera e-mailben értesítette felhasználóit a szolgáltatás igénybevételénél bevezetett legújabb változásokról. A profit érdekében a minősítés lazul, nem kapunk valós képet a partnerekről a felhasználói értékelések alapján.

Az egyik legjelentősebb változás, ha az eladó 21 napig nem értékel tranzakciót a Vatera automatikusan sikeres tranzakciónak fogja tekinteni. Ez kizárólag a szolgáltatónak jelent hasznot, hiszen sikeres tranzakció esetén úgy tekinti, az adásvétel létrejött, kiküldheti a tulajdonos Allegroup Kft. a számlát az ügyfélnek. Azonban a vaterázás egyik legnépszerűbb, ám leginkább veszélyeket is rejtő területe, a külföldről történő árurendelés ezzel még bizonytalanabbá válik. Nem elég, hogy itt általában jóval borsosabb szállítási költséget kell előre utalni, de itt a leghosszabb a szállítási idő is. Az esetek többségében ez 2-5 hetet vesz igénybe, s a jó árérték aránnyal kecsegtető, a távol-keletről érkező csomagok érkezéséig sokan számolnak be a két hónap várakozásról is. Az új szabályozással 21 nap után fizethetünk a Vaterának, pedig a leütött termék még ki tudja melyik teherhajón hánykolódik, vagy egyáltalán megérkezik-e. Minden esetre az erőből létrejött sikeres tranzakciónkba később már nem szólhatunk bele, nem adhatunk semleges értékelést, ha nem jött létre az adásvétel, illetve nem minősíthetjük negatívval a másik felet, ha elégedetlenek voltunk az ügylet során.

 

Leginkább persze a nagy többség szenved kárt, mert így nem kap valós képet azokról az eladókról, akik a hosszabb idejű szállításokkal kínálják termékeiket, a nevük melletti értékelések leginkább majd a Vatera 21 napos kényszerű sikeres tranzakciónak számát mutatják.

 

A következő változások lépnek életbe:


- ha az eladó 21 napig nem értékel tranzakciót a Vatera automatikusan sikeres tranzakciónak fogja tekinteni
- a Vatera fenntartja jogát, hogy a felhasználó számára akkor is számlát bocsásson ki, ha az egyenlege nem éri el a 300 Ft-ot
- nem választható a sárga csekkes fizetési mód, a korábban igényelt sárga csekkel augusztus 31-ig lehet fizetni

 

A módosításokról itt olvashat bővebben.
 

Kulcsszavak: onlineszolg aukció Vatera

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50