NetIQ Change Guardian 4.0: valós idejű riasztások és teljes körű biztonsági információk

forrás: Prím Online, 2013. június 24. 13:38

A megoldás segítségével a vállalatok valós idejű védelmet biztosíthatnak kulcsfontosságú fájljaik és rendszereik számára, mivel az eddig megszokottnál jóval gyorsabban azonosíthatják a felügyelet nélküli módosításokat, a kritikus adatokhoz való illetéktelen hozzáféréseket, valamint a kiemelt jogosultságot igénylő tevékenységeket.

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy termékkínálatában elérhetővé vált a NetIQ Change Guardian 4.0. A megoldás segítségével a vállalatok valós idejű védelmet biztosíthatnak kulcsfontosságú fájljaik és rendszereik számára, mivel az eddig megszokottnál jóval gyorsabban azonosíthatják a felügyelet nélküli módosításokat, a kritikus adatokhoz való illetéktelen hozzáféréseket, valamint a kiemelt jogosultságot igénylő tevékenységeket.

 

Az egyszerűen átlátható és jól értelmezhető biztonsági információknak, valamint a villámgyors értesítéseknek köszönhetően a szervezetek jelentősen csökkenthetik a bizalmas adatokra és rendszerekre leselkedő biztonsági kockázatokat, és biztosíthatják a megfelelést a leggyakoribb adatvédelmi szabványoknak.


A vállalatok manapság egyre több olyan biztonsági fenyegetéssel szembesülnek, amelyeket a kiemelt belső felhasználók, illetve külső támadók okoznak. A biztonsági rések leggyakoribb okainak az engedély nélküli felhasználói tevékenységek és változtatások számítanak, egyben elsőként jelzik a célzott támadásokat a szervezeten belül. A legújabb trendekkel, köztük a folyamatosan terjedő mobilitással és a felhőtechnológiával együtt ezek a fenyegetések arra kényszerítik a vállalatokat, hogy kiegészítsék és kibővítsék a hagyományos SIEM eszközök segítségével kialakított informatikai védelmüket.


A NetIQ Change Guardian legfrissebb változata valós idejű változáskövetést kínál. Azonosítja a kritikus fájlokon, platformokon és rendszereken végrehajtott módosításokat, és értesítést küld azokról, így segít az adatszivárgás megelőzésében és a házirendek betartatásában. Az eszköz minden adatot monitoroz a változtatásokkal kapcsolatban, beleértve, hogy hol történt, ki hajtotta végre és mikor, jogosult volt-e rá az illető, és pontosan miből állt a módosítás.


A megoldás ezzel együtt valós idejű értesítéseket küld a végrehajtott változtatásokról, megkülönböztetve az engedélyezett és engedély nélküli módosításokat, így a biztonsági szakemberek gyorsan és hatékonyan tudnak reagálni az eseményekre. Az eszköz az egész szervezeten belül összegyűjti a kritikus fontosságú módosításokhoz kapcsolódó információkat, így egy esetleges megfelelőségi ellenőrzés vagy incidens kivizsgálása során nem kell azokat külön összesíteni.


A NetIQ Change Guardian monitorozza és auditálja a kiemelt felhasználók, például az Active Directory adminisztrátorok tevékenységét, így csökkenti a belső fenyegetés kockázatát. Emellett egyszerűbbé teszi a megfelelőség igazolását azáltal, hogy részletes jelentést készít a kiemelt jogosultsággal rendelkező személyek tevékenységéről a Windows, Active Directory és UNIX/Linux környezetekben.

 

A termék proaktívan figyeli a biztonsági réseket, például valós idejű figyelmeztetést küld a gyanús aktivitásokról. A SIEM megoldásokkal integrálva pedig lehetővé teszi, hogy a szakemberek összevessék az eseményeket a más rendszerekben észlelt tevékenységekkel, így csökkenti az észrevétlen adatszivárgás kockázatát.


A NetIQ Change Guardian a fájlok integritását is monitorozza, ami a PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standard) version 2.0 szabványnak történő megfelelés egyik feltétele. Az eszköz azonosítja a kritikus tartalmakon, valamint érzékeny Windows rendszereken és fájlokon végrehajtott változtatásokat, illetve jelentést készít és értesítést küld azokról.


A NetIQ Change Guardian a biztonsági előírások teljesítésében is segíti a vállalatokat. Monitorozza a kritikus fájlokhoz és adatokhoz történő hozzáféréseket, átfogó változásjelentéssel támogatja a belső házirendeknek és szabályozási követelményeknek történő megfelelést, valamint további funkciókat biztosít a megfelelőség bizonyítására a külső, illetve belső auditorok felé.

A Change Guardian 4.0 már világszerte elérhető, és előfizetéses vagy állandó licenccel vásárolható meg. További információért látogasson el a www.netiq.com/products/change-guardian/ weboldalra.

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Kerti bolt: az eMAG új, online üzlet az üzletben koncepciója több mint 100 ezer termékkel

Kerti bolt néven az eMAG új, bolt a boltban online koncepcióját indította útjára a webáruházában, amely mintegy 100 ezer-féle kertészeti terméket kínál, és kényelmesebb böngészési élményt nyújt e kategória termékei között. Értékesítési statisztikái szerint egy átlagos magyar vásárló átlagosan mintegy 24.000 forintot költ online vásárolt kertészeti termékekre – a legtöbb ilyen terméket május hónapban értékesíti a cég.

2024. április 18. 09:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09