Egymillió kalapácsütéssel épült fel a Hegyalja Fesztivál

forrás: Prím Online, 2013. június 24. 22:06

Június 25-én nyílik a 14. Hegyalja Fesztivál, amely évről-évre több mint 80 ezer látogatót vonz, és ezzel a rendezvény jelentős mértékben hozzájárul a régió turisztikai vonzerejéhez – hangzott el a június 24-én megtartott sajtótájékoztatón és terepbejáráson Tokajban. A fesztiválozókat számos újdonság várja, amelyek között az egyik, hogy különböző utalványokkal immár a helyszínen is vásárolhatnak bérletet vagy napijegyet a látogatók. A strandolás, kirándulás, éjszakai rajzfilmvetítés, bringázás, evezés mellett olyan magyar kedvencek és világsztárok lépnek fel, mint a Slayer, Ákos, a Scooter, az Asking Alexandria, a Down és még sokan mások. 

Az évente mintegy 80 ezer látogatót vonzó Borsodi Hegyalja Fesztivál 14. alkalommal nyitja meg kapuit a Tokaj-Rakamazon. A fesztivál ezzel a régió egyik legnagyobb turisztikai eseményének is számít, különösen, hogy a fesztiválozók mintegy 45 ezer vendégéjszakát töltenek el a térség településein a rendezvény négy napja alatt – derült ki a Magyar Turizmus Zrt. szakmai együttműködésével megtartott sajtótájékoztatón és terepbejáráson június 24-én.

 


A Hegy' összesen 11 programhelyszíne egy 23 hektáros területen található két turisztikai régió találkozásánál. A fesztiválon mintegy kétezren dolgoznak a fesztiválozók szórakoztatásáért és kényelméért - ebből a fellépők, művészek és előadók száma mintegy ezer főre tehető. A 0-24 órás takarításnak és szemétszedésnek köszönhetően a Hegy' az ország egyik legtisztább fesztiválja.


Összesen egymillió kalapácsütéssel és mintegy félmillió csavar felhasználásával épültek fel a Hegyalja Fesztivál programhelyszínei. A fesztivál hat zenei színpada mellett idén számos új programhelyszín is megjelenik: a Magyar Teátrum színházi produkciói mellett több száz kulturális, civil program és előadás várja a fesztiválozókat. Ugyanezen a helyszínen a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál díjnyertes alkotásaiból éjszakai rajzfilmvetítés is lesz, a filmek előtt a fesztiválozók az alkotókkal is találkozhatnak majd. Mindezek mellett ismét megnyílik a Hegyalján a tavaly nagy sikerrel debütált Hegy’ Karriergyár is, ahol idén már nem csupán bemutatkoznak a régió nagyvállalatai: több Szabolcs megyében gyártóbázissal rendelkező nagyvállalat itt jelenti be a fesztiválon kiemelkedő és újszerű közös foglalkoztatásügyi kezdeményezését. A Hegy’ Karriergyárba idén Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikai államtitkár is ellátogat.


Új kemping is szolgálja a fesztiválozók kényelmét. Az egyedülálló fesztiválkörnyezet kiváló kikapcsolódási lehetőséget jelent bármilyen korosztálynak. A Hegy' a hagyományosan erős és színvonalas zenei programok mellett a természeti környezet, a „zöld nyaralás” a városi forróságból a hűs pincékbe, víz mellé és zöldbe vágyókat, illetve a sportkedvelőket is csábítja: évről-évre egyre többen érkeznek kerékpárral a fesztiválra, és az evezési lehetőség is mind több fesztiválozót vonz Tokajba. A rendezvényen emellett egy 200 bicikliből álló kölcsönözhető bringaflotta is rendelkezésre áll a kirándulásokhoz. Azok számára pedig, akik az utcai vagy éppen extrém sportok iránt érdeklődnek, idén is várják a BMX- és parkour bemutatók, de lesz ezen kívül triál show, freestyle foci, capoeira és street art is.


A fő hangsúly természetesen idén is a zenei programokon lesz. A fesztivál több mint 200 fellépője között olyan világsztárok érkeznek, mint a Slayer, a Scooter, Magyarországon először a Hegy’en lép fel, sőt dedikál is az Asking Alexandria, itt lesz a Down, Ákos, a Quimby és még sokan mások.


Idén újdonságként a fesztiválozók már a legtöbb utalványtípussal a helyszínen is válthatnak bérletet, illetve napijegyet a Hegy'-re. A szervezők idén meghirdették a Hegy' „rezsicsökkentési” programját, amelynek köszönhetően például már a 100 kilométernél közelebbről érkező fesztiválozók is igénybe vehetik az 50 százalékos vasúti kedvezményt, ha alkalmi menettérti jegyet váltanak és Tokajban a vasútállomáson vagy a fesztiválon a Nagyteknősbéka Házban lepecsételtetik a jegyüket. Az elmúlt évek népszerű „fesztiváljárata”, a Zsuzsi-vonat idén folyamatosan szállítja oda-vissza a fesztiválozókat az állomás és a fesztiválbejárat között.
 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05