Börtön jár a Facebook sértegetésekért Grenadában

Czipperer Dia, 2013. július 3. 11:53

Érdemes jól átgondolni a grenadaiaknak, mit írnak a közösségi oldalakra. Már csak azért is, mert akár három év börtön is járhat azért, ha valakit ilyen formában megsértenek. Erről döntött nemrég a grenadai törvényhozás.

 

A szavaknak súlya van: szó szerint. Nem mondhatunk akárkiről akármit, következmények nélkül. Akár három év börtönt is kaphat valaki a sértő megjegyzésekért, valamint arról is határozott a grenadai törvényhozás, hogy ezentúl a rendőröknek kötelező lesz kitenni egyenruhájukra Twitter azonosítójukat.

 

Alig hogy megalkották a jogszabályt, máris támadják. Nem véletlen, hiszen sokak számára még nem körvonalazódott igazán, mi is számít valójában sértésnek. Ha azt írom valakiről, hogy nagy fülű, az most sértés, vagy ténymegállapítás?” – teszi fel a kérdést az egyik blogger. „És a bíróság, majd egy vonalzóval hozza meg a döntést?”

 

Hát, egyelőre úgy tűnik, erről a bíróság dönt majd. A formanyomtatványt bárki kitöltheti, és eljuttathatja a rendőrséghez, innentől kezdve pedig a hatóságokra van bízva minden.

 

De hogy  jön a képbe a Twitter azonosító feltűntetése? Úgy, hogy Grenadában a mindennapokat átszövi a net és a közösségi média. Annak érdekében, hogy a közigazgatás minél könnyebben elszámolható és elérhető legyen, minden rendőrautónak és rendőrnek egyedi Twitter azonosítója van. Ezt pedig az egyenruhán is el kell helyezni – olvashatjuk a szerverdiszkont oldalán.

 

A Karib-szigeteki államban nem csupán ezért jár büntetés, hanem olyan rosszindulatú online tevékenységekért is, mint a személyiséglopás, zaklatás, valamint a szabályozás a gyermekpornográfia ügyét is kezeli. Ezért azonban már nem csupán néhány évet kaphat az illető, hanem akár húsz évet is.

 

 

 

Forrás: Szerverdiszkont.hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05