Morsi Twitter oldalán tudósította az egyiptomi eseményeket

Czipperer Dia, 2013. július 4. 11:52

Amikor a volt egyiptomi vezető, Muhammad Morsi a hadsereg kereszttüzébe került, saját Twitter oldalán számolt be az őt ért támadásokról. Az új fordító funkciónak köszönhetően, ezeket a gondolatokat a világ minden tájáról elolvashatták a twitterezők.

A megbuktatott egyiptomi elnök utolsó csiripelése kedden került ki az oldalra. A Twittert használta végig médiumként, miközben elnöksége megtartásáért küzdött. Sőt, még azután is, amikor az egyiptomi hadsereg hivatalosan is bejelentette, hogy”munkanélküli” lesz.

 

Morsi Twitter oldalán katonai puccsnak nevezte a katonai intézkedéseket, amelyet – ahogy ő fogalmazott –, az ő szabad nemzete teljes mértékben elutasít.

 

Ezeket a gondolatokat minden Twitter felhasználó szabadon követhette, ugyanis a mikroblog fordító funkciójának (Bing) köszönhetően nem csak az arabok tudták értelmezni az üzeneteket. A felhasználók világszerte nyomon követhették ezeket a történelmi pillanatokat.

 

 

Ez a Bing alapú angol fordító eszköz egyelőre csak tesztverzió, Morsi és más prominens egyiptomi felhasználók oldalán érhető el, de ennek köszönhetően Morsi Twitter bejegyzései csatornaként szolgáltak az embereknek.

 

Az Euronews oldalán olvashatjuk, hogy Morsi aktívan használta a közösségi oldalak közül a Facebookot is. A főparancsnok beszéde előtt egy videót töltött fel Facebook oldalára is, amelyben azt nyilatkozza, hogy még mindig ő az elnök.

 

Forrás: CNET.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50