Megjelent a SUSE Linux Enterprise legújabb kiadása

forrás: Prím Online, 2013. július 9. 08:34

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy termékkínálatában elérhetővé vált a SUSE Linux Enterprise 11 Service Pack 3. Az új kiadás a korábbinál jobban méretezhető megoldást kínál, kereskedelmi támogatást nyújt a legújabb nyílt forráskódú hypervisorokhoz, valamint a legfontosabb új hardvereken is támogatott és minősített a megoldás.

Kiváló méretezhetőség, széles körű támogatás

 

Az új kiadás rendkívül rugalmasan méretezhető, így a legnagyobb méretű rendszerekkel is képes együttműködni. Akár 4096 logikai CPU és 16 TiB rendszermemória használatát is támogatja a tanúsított hardvereken, hozzájárulva ezáltal a nagy mennyiségű adatok memóriában történő feldolgozásához az adattárházakban vagy az ERP rendszerekben. A SUSE Linux Enterprise rugalmas vertikális méretezhetőségének köszönhetően ideális virtualizációs gazdagép a kiszolgálón futó informatikai szolgáltatások konszolidálásához, ami növeli a szerverek kihasználtságát és javítja az adatközpontok hatékonyságát .

 

A legfrissebb változat kereskedelmi támogatást nyújt a legújabb nyílt forráskódú hypervisorokhoz, például a KVM 1.4 és a XEN 4.2 termékhez, továbbá támogatott és minősített a legfontosabb új hardvereken, beleértve az összes új Intel 64 és AMD64 platformot, valamint az Itanium, IBM POWER 7 és POWER 7+ megoldásokat, illetve IBM System z: z9, z10, z196, z114, zEC12 változatokat.

 

Továbbfejlesztett fürtözés

 

A SUSE Linux Enterprise High Availability Extension 11 Service Pack 3 csomag a piacon jelenleg elérhető legfrissebb és legjobb nyílt forráskódú fürtkezelési technológiákat tartalmazza, így megoldást kínál az informatikai szolgáltatások elérhetőségével kapcsolatos problémákra.

 

Az x86 (32 bites és 64 bites), Itanium, POWER és System z architektúrához is elérhető, egyedi, új Blackbox monitoring technológia révén a SUSE Linux Enterprise jelenlegi kiadása még könnyebben kezelhető grafikus felhasználói felületet biztosít, és további szoftverek telepítése nélkül teszi lehetővé a szolgáltatások felügyeletét és kezelését.

 

A Geo Clustering for SUSE Linux Enterprise High Availability Extension bővítmény, a nagyvállalati Linux szállítók által kínált egyetlen földrajzihely-alapú fürtözési megoldás, pedig távolságtól függetlenül magas rendelkezésre állású fürtözést tesz lehetővé. Mindkét megoldás támogatja a fizikai, a hibrid és a virtuális fürtözést, ami nagy telepítési rugalmasságot garantál.

 

Kiemelkedő biztonság

 

A SUSE termékek biztonságos működését nemzetközileg elismert tanúsítványok igazolják. A SUSE Linux Enterprise Server a közelmúltban szerezte meg az EAL 4+ szintű Common Criteria tanúsítványt, a SUSE Linux Enterprise pedig az Egyesült Államok FIPS (Federal Information Processing Standards) 140-2 tanúsítványát nyerte el OpenSSL moduljára.

 

A Service Pack 3 tartalmazza a SUSE Linux Enterprise 11 2009-es megjelenése óta kiadott összes javítást és frissítést, így a felhasználók biztosak lehetnek abban, hogy a termék megbízhatóan kezeli a bizalmas információkat, és megfelelő alapot nyújt a más operációs rendszerekről történő átálláshoz. A friss kiadás az első olyan nagyvállalati Linux-disztribúció, amely magában foglalja a UEFI (Unified Extensible Firmware Interface) biztonságos rendszerindítási mechanizmust, és ezzel jelentősen csökkenti a rosszindulatú támadások lehetőségét a rendszerindítás során.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50