Egyre nagyobb kockázatot jelent az IT-biztonság a biztosítóknak

A legnagyobb lehetőséget az ügyfélközpontúságban látják

forrás: Prím Online, 2013. július 12. 08:56

A termékfejlesztésben és a jobb ügyfélközpontúságban látják a legnagyobb növekedési lehetőséget a világ biztosítótársaságai – mutat rá az EY legfrissebb nemzetközi iparági felmérése. A jelentésből az is kitűnik, hogy a szektor számára továbbra is nagy kihívást jelentenek a mostani makrogazdasági trendek, valamint a szabályozói környezet. A biztosítók egyre több figyelmet fordítanak az IT-biztonságra is. 

A legfontosabb tíz kockázati tényezőt és lehetőséget felsorakoztató listából egyértelműen kitűnik, hogy a növekedés és a versenyképesség érdekében biztosítótársaságoknak továbbra is jelentős lépéseket kell tenniük. Optimalizálniuk kell a tőke- és eszközstratégiájukat, figyelniük kell az árversenyre, valamint a korábbinál is jobban meg kell felelniük a fogyasztói elvárásoknak. A változó piaci és szabályozói környezetben csak úgy lehetnek sikeresek, ha alkalmazzák a legújabb technikai megoldásokat és rugalmassá teszik az üzletmenet minden egyes pontját ” – mondta Seregdy Tamás, az EY Üzleti Tanácsadási Szolgáltatások üzletágának igazgatója.

Még azt is hozzátette, hogy az EY tanulmányából is egyértelműen kiderül, hogy a biztosítótársaságoknak az új gazdasági környezetben alacsonyabb nyereségre és szigorúbb szabályozói környezetre kell készülniük.



A bankszektorból szerezhetnek tapasztalatot a magyar biztosítók


 

"A magyar bankszektorban évek óta kiemelt téma és fejlesztési projektek tárgya az ügyféladatokból kinyerhető üzleti intelligencia, az ügyfélélmény és az ügyfélajánlatok célzottságának javítása, az ügyfélmegtartás növelése a lemorzsolódás előre jelzésével. Úgy gondoljuk, hogy a biztosítási szektornak célszerű lenne felhasználni az ezen banki projektek során felhalmozott tapasztalatokat" - mondta Seregdy Tamás.


 

Termékfejlesztés és ügyfélközpontúság a középpontban

A lehetőségek listáján az első helyre sorolták a cégvezetők a terjesztés és a termékek fejlesztését. Ezt követi a minden korábbinál korrektebb ügyintézés, az ügyfél elégedettség és ügyfélbizalom megerősítése érdekében. A harmadik helyen jelenleg az értékesítés átalakítása szerepel, annak érdekében, hogy a cégek meg tudjanak felelni a változó fogyasztói elvárásoknak. Utóbbi kérdés súlyát mutatja, hogy a biztosítók szerint 2015-re ez lesz a legfontosabb növekedési lehetőség cégük számára.

A makrogazdasági trendek jelentik a legnagyobb kihívást – egyre nagyobb kockázat az IT-biztonság. A 65 ország iparági döntéshozóinak válaszai alapján a biztosítók számára a jelenlegi makrogazdasági trendek jelentik a legnagyobb kihívást. A lista második helyén a szabályozói környezet, a harmadikon az eurózóna pénzügyi-gazdasági válsága áll.

A cégek számára egyre nagyobb problémát jelentenek az adatbiztonsághoz és a cyberbűnözéshez kapcsolódó kérdések. A válaszadók szerint 2015-re az IT-biztonság jelentheti a harmadik legnagyobb kockázatot cégük számára.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50