Megjelent a LibreOffice 4.0 for Windows

forrás: Prím Online, 2013. július 17. 07:35

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy SUSE portfóliójában elérhetővé vált a LibreOffice 4.0 for Windows, amely a népszerű, nyílt forráskódú irodai programcsomag vállalati felhasználásra optimalizált változata. A szövegszerkesztő, táblázatkezelő, prezentációkészítő, adatbázis-kezelő és képletszerkesztő alkalmazásokat, valamint rajzolóprogramot tartalmazó csomag újításaival a szervezetek tovább növelhetik a munkahatékonyságot, miközben az irodai szoftverekre fordított költségeik csökkennek, illetve alacsonyan tarthatók.

A szoftvercsomag mellé a SUSE olyan magas szintű vállalati támogatást kínál, amely kiterjed a javítócsomagok kiadására, az ügyfeleknél egyedileg felmerülő hibák javítására, valamint a forráskód egyéni igényeknek megfelelő átalakítására is. A LibreOffice 4.0 for Windows emellett olyan hibajavításokat is magában foglal, amelyek a közösségi LibreOffice kiadásban csak a későbbi változatokban lesznek elérhetők.


A legfrissebb csomag több fontos újítást tartalmaz a fájlformátum-kompatibilitás terén. Számos fejlesztés és hibajavítás készült az OOXML és RTF fájlok exportálási és importálási folyamataihoz kapcsolódóan, emellett az új csomag már a Microsoft Publisher dokumentumok importálására is lehetőséget kínál. A Visio fájlformátum támogatása szintén kibővült: a LibreOffice 4.0 for Windows minden létező Visio fájlformátumot támogat, az 1992-ben kiadott Visio 1.0-tól egészen a tavalyi évben kiadott Microsoft Visio 2013-ig.


A programcsomag a CMIS szabvány használatával integrálható a leggyakoribb tartalom- és dokumentumkezelő rendszerekkel, így közvetlenül elérhetők többek között az Alfresco és a Microsoft Sharepoint 2010 rendszerekben tárolt fájlok. A felhasználói felületet is továbbfejlesztették, a csomag támogatja a Firefox témák (Personas) használatát, ezáltal a LibreOffice megjelenése még inkább személyre szabható.


A szövegszerkesztő program újdonságai közé tartozik az eltérő élőfej és élőláb a dokumentumok első oldalán, amely külön oldalstílus használata nélkül hozható létre. Emellett bővültek a beállítási lehetőségek a szavak számolásánál is. A táblázatkezelő alkalmazásban 2GB-ról 4 GB-ra emelkedett az ODF dokumentumok maximálisan megengedett mérete, a diagramok pedig már képként is exportálhatók.

A LibreOffice 4.0 for Windows már elérhető. További információért kérjük, látogasson el a következő weboldalra: https://www.suse.com/products/libreoffice/
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50