A Novell iPrint mobilnyomtatási funkciókkal bővült

forrás: Prím Online, 2013. július 25. 10:35

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet termékportfóliójában elérhetővé vált az új, mobilfunkciókkal bővített Novell iPrint. A már elérhető, önálló termékként kapható megoldás rugalmas önkiszolgáló nyomtatást biztosít a vállalati felhasználóknak, kiegészülve a mobileszközökről való nyomtatási funkcióval és Active Directory támogatással.

Az IDC piackutató cég egy közelmúltbeli felmérése szerint 2012-ben jelentősen növekedett a mobileszközről nyomtatók aránya, míg a tavalyi mintegy 50 százalékról 2015-re 25 százalékra fog visszaesni azok aránya, akik nem nyomtatnak vagy nem akarnak ily módon nyomtatni. Ugyanakkor az okostelefon- és táblagép-tulajdonosok nagy része nem tudja, hogyan nyomtathat saját eszközéről, valamint úgy nyilatkozott, hogy munkahelye nem tette még lehetővé a mobilnyomtatást.

 

A mobilnyomtatási igények fokozatos növekedésével egyre nagyobb szükség van olyan megoldásra, amely a felhasználók helyzetétől függetlenül, bármilyen eszközről lehetővé teszi a nyomtatási feladatok kezelését. A Novell termékek már bizonyítottak a hálózati fájlkezelési és nyomtatási szolgáltatások területén, és előkészítették az átfogó mobilportfólióhoz vezető utat. Az iPrinttel kibővült a NetIQ Novell SUSE Magyarországi képviselet folyamatosan megújuló, a mobileszközök kezelését célzó termékkínálata, így a felhasználók már okostelefonjaikról és táblagépeikről is tudnak nyomtatni, bonyolult beállítási műveletek nélkül. A megoldással egy-két kattintással telepíthetők nyomtatók a böngészőből, és nincs szükség új nyomtatópark beszerzésére, mivel az iPrint képes együttműködni a meglévő infrastruktúrával.

 

 

A rendszergazdák számára az új fejlesztés lehetővé teszi a felhasználók egyszerű átvitelét és kiszolgálását VMWare vagy egyéb virtualizációs környezetben bármilyen LDAP (Lightweight Directory Access Protocol) címtárszolgáltatás alapján. A vállalatoknak pedig összetett hálózatok és vegyes operációs rendszerek esetén sem kell bonyolult rendszereket használniuk, hogy sokat utazó munkavállalóik, üzleti partnereik, illetve ügyfeleik számára távoli, biztonságos hozzáférést nyújtsanak a nyomtatóikhoz.

 

A Novell iPrinttel a felhasználók rendszergazdai segítség igénybevétele nélkül nyomtathatnak bármilyen eszközről a jogosultsági körükbe tartozó céges nyomtatókra. A megoldás segítségével a szervezet meglévő beruházásait maximálisan kihasználhatja, hogy a teljes vállalatra kiterjedő, egységes nyomtatási szolgáltatást hozzon létre, amely Windows, Mac és Linux platformokon, valamint Android, iOS és Blackberry operációs rendszereken futó eszközökön is működik.

 

Az iPrint költséghatékony választás, hiszen a nyomtatásra használt eszközök száma rugalmasan bővíthető vele, a használatban lévő nyomtatókat azonban nem kell lecserélni. Emellett a dolgozók hatékonysága is növekszik, miközben az informatikai kiszolgáló személyzet tehermentesül.

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05