Duplájára nő az ingyenes wifipontok száma a XIII. kerületben

MTI Sajtóadatbank, 2013. július 28. 08:51

Idén megduplázódik az ingyenes vezeték nélküli internettel lefedett területek, közösségi helyek száma a főváros XIII. kerületében.

A kerület közleménye szerint újabb 14 közintézményben és három közterületen érhető el a térítésmentes wifi a kerületi kártyával rendelkező lakosoknak. A szolgáltatás jövő kedden indul, a fejlesztés 23 millió forintba került. Az új helyszínek között van a Lehet tér és az ottani csarnok, a Szegedi és Visegrádi úti egészségügyi szakrendelők, az Angyalföldi Sportközpont, valamint több szociális ellátó és idősklub. Emellett kiterjesztik a Béke téri wifit a Szegedi út-Béke út kereszteződésére is.

 

Az önkormányzat ismertette azt is, hogy jelenleg havonta 42 ezer kapcsolódást regisztrálnak a rendszerre, ami azt jelenti, hogy minden felhasználó átlagosan naponta egyszer kapcsolódik a vezeték nélküli rendszerre. A hozzáférési pontok növelésén túl emelik a műszaki színvonalat is,  megduplázzuk a le- és feltöltési sebességet az egyes hozzáférési helyeken, ami azt jelenti, hogy 4 Mbps le-, és 2 Mbps feltöltési sebességet biztosítanak minden kapcsolatnál.
 

A kerület 2011-ben kilenc közterületen és négy közintézményben épített ki vezeték nélküli internet-szolgáltatást.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50