Canon újdonság: LEGRIA mini

forrás: Prím Online, 2013. augusztus 1. 10:04

A Canon ma bejelentette LEGRIA mini nevű újdonságát. Egy új, digitális, kreatív videokamerát, amely páratlan rugalmasságot és szabadságot kínál a felhasználóknak a számukra fontos dolgok kifejezésére és megosztására.

A különlegesen széles látószögű Canon objektívet multifunkciós, állítható szögű LCD-kijelzővel és beépített állvánnyal kombináló, elsőosztályú HD videofelvevő rendszerrel és zökkenőmentes Wi-Fi kapcsolattal rendelkező LEGRIA mini vadonatúj módszert kínál a történetek elmesélésére – és megosztására.

 

A képrögzítés új perspektívái

 

A LEGRIA mini páratlan önkifejezési lehetőségeket kínál a felhasználóknak arra, hogy másféle, kreatívabb megoldásokat fedezzenek fel a történeteik előadásához, illetve azok megosztásához. A fekete, ezüst és fehér színben kapható, könnyű és jól hordozható kamera a szokásos videofelvevő-formától elszakadva, a beépített állványnak köszönhetően jó lehetőségeket kínál arra, hogy a felhasználók végre letegyék az eszközt, előbújjanak mögüle és résztvevői legyenek a saját videóiknak. Egészen más megvilágításba kerülnek a hobbik és a kedvtelések: így lesz az útiprogramokból útifilm, a vacsorafőzésből főzőshow.

 

A Canon által tervezett, különlegesen széles látószögű, f/2,8-as objektívjével 160°-os szögben Full HD videók, illetve 170°-os szögben állóképek készítésére alkalmas LEGRIA minivel könnyű komponálni, így még többet vihetünk haza a minket körülvevő világból. A hagyományosabb stílust követő filmesek a kapacitív LCD-képernyőt egyszerűen csak megérintve 71°-os közelképi szögre csökkenthetik a látómezőt.

 

Az innovatív állítható szögű 6,8 cm-es (2,7”) képátlójú LCD érintőképernyő hátrafelé vagy a felvett jelenet felé is fordítható, így változatos felvételi lehetőségeket kínál a felhasználók számára a saját stílusuk megtalálására. A képernyőt előre néző helyzetbe állítva például saját magunkról készíthetünk felvételeket, zárva tartva pedig alacsony szögből filmezhetünk.  A kamera forgatásérzékelő irányváltó rendszerével a képek mindig a jó állásban jelennek meg, mindegy, hogy éppen hogyan tartjuk.

 

A beépített állvány tökéletes megoldást kínál a nem kézben tartott felvételek készítésére azáltal, hogy a kamerát rendkívül széles szögben (60°-ban) elforgatva is megtartja. Emiatt külön állványra ritkán van szükség. Újfajta kreatív nézetekre ad lehetőséget, gondoljunk csak egy sminkasztalról felvett szépészeti oktatóanyagra, vagy egy, a stúdió padlószintjéről felvett táncgyakorlatra.   

 

 

 

Minőségi videofelvétel a kreatív eredmények szolgálatában

 

A LEGRIA mini legnagyobb előnye a Canon híres képminősége. A HS System egy, a Canon által tervezett nagy érzékenységű, hátulról megvilágított, 1,2/3” CMOS-érzékelőt kombinál a Canon saját, kifinomult DIGIC DV 4 feldolgozási platformjával, így a video- és állóképek képrögzítésénél minimálisra szorítható a torzítások és a zaj szintje. Ragyogó, kristálytiszta, Full HD (1920 x 1080) felbontású videofelvétel, kiemelkedő teljesítmény és széles dinamikatartomány jellemzi a végeredményt, ráadásul csodálatos állóképek készíthetők 12,8 megapixeles felbontással.

 

A LEGRIA mini emellett a beépített sztereo mikrofonnal kiváló minőségben rögzíti a hangot is, ami például nagyon jól jön egy gyakorlati útmutató felvételekor, vagy ha zsúfolt helyen kell rögzíteni egy beszélgetést. A teljesítmény még további fokozásához a felhasználók az Audiokompozíció-választás funkcióval válaszhatnak a különféle helyzetek (pl. Zene vagy Beszéd) közül.

 

 

Érdekességek megosztása zökkenőmentes Wi-Fi kapcsolattal

 

Akik szeretik többféle eszközön és közösségi hálózaton is megosztani a videókat, azok kedvelni fogják a LEGRIA mini beépített Wi-Fi kapcsolatát is, amely lehetőséget ad a csúcskategóriás videofelvételek közzétételére. Ennek része az Élő lejátszás távirányítása funkció, amellyel az iOS vagy Android felhasználók távolról is bekapcsolhatják az adást az okostelefonjukon vagy táblagépükön található alkalmazás segítségével. 

 

A Távoli böngésző funkcióval a LEGRIA minivel készült állóképek és videofelvételek más eszközökön (pl. táblagépeken vagy nagyméretű monitorokon) is megtekinthetők különféle böngészők, például a Safari vagy az Internet Explorer segítségével, külön, egyedi szoftverek alkalmazása nélkül. A közösségi hálózatokra (pl. YouTube és Facebook) úgy tölthetők fel az elkészült anyagok, hogy ehhez nincs szükség számítógépre; az Apple iOS eszközök tulajdonosai a Canon ingyenes és könnyen használható Videofeltöltő alkalmazásának előnyeit is élvezhetik. A felhasználók PC-használat nélkül is feltölthetik vidóikat a Canon Image Gateway segítségével. A DLNA-támogatással az anyagok vezeték nélkül továbbíthatók a kompatibilis TV-kre vagy PC-kre is. 

 

Határtalan kreativitás

 

A LEGRIA mini tervezésénél a kreativitás és kifejezőkészség különösen nagy hangsúlyt kapott. Ennek meg is van az eredménye, legyen szó akár hobbitevékenységek megörökítéséről, akár egy másképp bemutatott utazásról, akár egy videoblogra készülő tartalomról. A felhasználók a Time Lapse (az idő múlását tükröző) felvétel funkcióval beleavatkozhatnak az idő múlásába, öt másodperctől tíz percig beállítható exponálási időközökkel készíthetnek varázslatos felvételeket zsúfolt helyekről, vagy az olyan lassú folyamatokról, mint egy szoba átalakítása.

 

Az akár négyszeres felvételi sebességre is beállítható Lassított felvétel funkcióval olyan dolgokról forgathatnak szórakoztató útmutatókat, mint a főzés vagy a szépségápolás. A Gyorsított felvétel viszont feles vagy negyedes sebességgel rendkívül nagy segítség lehet például a különféle technikákat megfigyelő és betanuló táncosok számára. Ugyanezt segíti még a Tükrözött felvétel/lejátszás funkció is, amellyel a kép vízszintesen tükrözhető, így a felvételt megtekintve a felhasználók finomíthatják a mozgásokat.

 

Az állókép és a mozgókép közötti szakadék áthidalásához a Video pillanatfelvétel móddal négy másodperces jelenetek rögzíthetők minden alkalommal, amikor a gép kezelője megnyomja a zárkioldót egy fénykép készítéséhez, majd ezek a napi eseményeket összefoglaló rövid videoklippé egyesíthetők.

 

A LEGRIA mini Európában 2013. szeptember közepétől lesz elérhető.

 

 

LEGRIA mini – legfontosabb jellemzők:

 

·   170°-os, széles látószögű objektív

·   Állítható szögű LCD képernyő és beépített állvány

·   Váltás a széles látószög és a közelkép között

·   Wi-Fi; élő adás és megosztás

·   Felvétel Full HD felbontásban

·   HS System: 12,8 MP CMOS, DIGIC DV4

·   Beépített sztereo mikrofon, Audiokompozíció-választás

·   Irányérzékelés

·   Tükrözött felvétel és lejátszás

·   Gyorsított és lassított felvétel, időközönkénti rögzítés

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09