NetIQ Identity Manager: az egyik legbiztonságosabb szoftver

forrás: Prím Online, 2013. augusztus 2. 09:12

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy a SUSE Linux Enterprise Server és NetIQ Sentinel legújabb kiadásai után a NetINetIQ személyazonosság-kezelő szoftvere, az Identity Manager 4.0.2 megfelel a legszigorúbb biztonsági előírásoknak, és elnyerte a Common Criteria tanúsítvány Evaluation Assurance Level 3 (EAL3+) besorolását. 

Már akkreditált biztonnsági tanúsítvány igazolja, hogy a NetIQ Identity Manager 4.0.2 az egyik legbiztonságosabb szoftver.A nemzetközileg elfogadott biztonsági tanúsítványt kormányzati szervek és vállalatok írhatják elő kereskedelmi termékek beszerzése esetén. A független szakértők az ISO/IEC 15408 szabvány kritériumai alapján értékelték a NetIQ megoldását, amelyek mentén a termék működését, fejlesztési környezetét, dokumentációját és terméktesztelési intézkedéseit vizsgálják.

 

„A tanúsítvány alátámasztja, hogy az Identity Manager használatával a szervezetek a legmodernebb, összetett informatikai rendszerekben is biztonságos hozzáférést garantálhatnak a kulcsfontosságú üzleti szolgáltatásokhoz. Fontos előnynek számít, hogy portfóliónk több tagja is megszerezte ezt a tanúsítványt, így a legszigorúbb követelményeknek megfelelő megoldásokat kínálhatjuk ügyfeleink számára IT infrastruktúrájuk működtetéséhez és biztonságossá tételéhez” – nyilatkozta Szittya Tamás, a Magyarországi Képviselet ügyvezető igazgatója.

 

A tanúsítványt az Electronic Warfare Associates – Canada, Ltd. (EWA-Canada) ítélte oda a NetIQ termékének, amely akkreditált tesztlaborral rendelkezik, és a Kanadai Kommunikációbiztonsági Hivatal engedélyével végez értékeléseket.

 

„A NetIQ folyamatosan fejleszti termékeit, hogy azok megfeleljenek a nemzetközi informatikai biztonsági szabványoknak. Az Identity Manager tanúsítványa a legújabb mérföldkő ezen az úton. A megoldás jó eredményeket ért el az EAL 3+ tanúsítvány megszerzéséhez szükséges szigorú értékeléseken és vizsgálatokon, így az Identity Managert használó ügyfelek biztosak lehetnek abban, hogy megbízható megoldással bővítik a biztonsági rendszerüket” – mondta Erin Connor, az EWA-Canada Common Criteria tesztlaborjának igazgatója.

 

Az Identity Managerről

 

Az Identity Manager a valós idejű adatokra támaszkodva biztonságosan kezeli a személyazonosságokat és a jogosultságokat a fizikai, virtuális és felhőalapú környezetekben, így hozzájárul a vállalati költségek csökkentéséhez és a megfelelőség biztosításához. Az olyan kiemelkedő funkciók, mint például az automatizált felhasználói jogosultságkezelés és -visszavonás, a személyazonosság-kezelés, a hozzáférés-kezelés és az önkiszolgáló jelszókezelés, valamint a kifinomult szerepkörkezelés révén az Identity Manager jelentősen leegyszerűsíti, illetve központosítja a személyazonosság-kezelést a teljes szervezeten belül.

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05