Új zoom objektívet mutatott be a Nikon

Az AF-S DX NIKKOR 18–140mm f/3.5–5.6G ED VR jó választás kezdőknek

forrás: Prím Online, 2013. augusztus 6. 10:45

A Nikon a mai napon bejelentette új DX-formátumú zoom objektívjét, amelynek széles átfogása a nagy látószögtől a telefotóig terjed; a modell kompakt kialakítású és rázkódáscsökkentéssel is rendelkezik. 

Ez a sokoldalú, általános használatra kiválóan alkalmas objektív ugyanolyan elsőrangú minőségben rögzít átfogó tájképeket, mint távoli témáról készített közelképet vagy épp éles HD videót. Az objektív remek választás kezdő fotósoknak. Széles gyújtótávolság-tartománya 18–140 mm, ami elegendő szabadságot kínál ahhoz, hogy objektívcsere nélkül lehessen különféle témákat fényképezni. Az új modell praktikus és jól hordozható; rendkívül kényelmes opció akkor, ha ön szeret kevés csomaggal utazni, ugyanakkor nem akar lemaradni egyetlen fényképezési lehetőségről sem.

 

Zurab Kiknadze, a Nikon Europe objektívekért, tartozékokért és szoftverekért felelős termékmenedzsere a következőket mondta: „Az új objektív tervezésekor a sokoldalúságot, a kedvező árat, a hordozhatóságot és az optimális képminőséget tartottuk a leginkább szem előtt. Természetesen számos előnye van annak, ha meghatározott célokra külön objektíveket használunk; ám amikor a körülmények hordozhatóságot és rugalmasságot kívánnak meg, akkor néhány fotós szívesebben dolgozik egyetlen objektívvel. Ez az új NIKKOR modell tovább bővíti a Nikon zoom objektívek gazdag sorozatát, és ideális választás mindazoknak, akik egyetlen általános megoldást keresnek. Terveink szerint egyes DX-formátumú fényképezőgépekkel együtt, szettobjektívként forgalmazzuk majd, és ezen gépek vásárlói egy csapásra képesek lesznek a legkülönbözőbb témák megörökítésére.”

 

 

 

Általános használhatóság

 

Egy jó teljesítményű, hordozható objektív rendkívül praktikus eszköz. A széles, 18–140 mm-es gyújtótávolság-tartományt kínáló, tehát a leggyakrabban használt gyújtótávolságokat lefedő, új NIKKOR objektív igazi mindenes. Mindegy, hogy átfogó tájképeket fotóznak nagy látószöggel, vagy a telefotó tartományt kihasználva távolról közelítenek rá egy témára és örökítik meg a részleteit; a kezdő és alkalmi/hétvégi fotósok megelégedéssel tapasztalják majd, hogy objektívcsere nélkül tudnak kiváló minőségű fényképeket és videókat készíteni.

 

Stabil fényképezés

 

Az objektív sokoldalú gyújtótávolság-tartományát kiegészíti a Nikon rázkódáscsökkentő rendszere (VR) is, amelynek jóvoltából a fotós akár négy lépésközzel hosszabb záridővel fényképezhet. Ez hatékonyabb fotózást tesz lehetővé gyenge fényben, illetve a teljes zoomtartományban sokkal élesebbek lesznek a kézből készített felvételek. A képek elmosódásának esélye drámai mértékben lecsökken, különösen, amikor a tartomány telefotó felé eső részét használja a fotós. A VR technológia biztosítja, hogy a fényképezőgép képe stabil legyen még videók készítésekor is, pánozáskor pedig egyenesen javítja a láthatóságot. Az objektív működése csendes, állóképek és videók készítésekor egyaránt.

 

Optimális képminőség

 

Az új objektívet a modern, nagy képpontszámú D-SLR érzékelők igényeinek megfelelően tervezték, így a teljes zoomtartományban elsőrangú felvételeket készít. Az optikai kialakítás 17 objektívelemet tartalmaz 12 csoportban. Egy ED (extra-alacsony szórású) üveg objektívelem és egy aszférikus lencsetag is segít a nagy felbontás és kontraszt elérésében, miközben minimálisra csökkentik a torzítás és a színszórás legtöbb formáját.

 

Könnyű útitárs

 

Az objektív nagyszerű egyensúlyt kínál méret, tömeg, ár és képminőség terén a precíziós NIKKOR optika, a széles gyújtótávolság-tartomány és a könnyű kialakítás (490 g) kombinációjával. A fém bajonett és az időjárás viszontagságai ellen védő gumitömítés utazás közben is garantálják az objektív rendkívüli tartósságát.

Kulcsszavak: Nikon objektív zoom

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05