Az Amazon feje felvásárolta a The Washington Postot

Czipperer Dia, 2013. augusztus 6. 13:57

Ma jelent meg a hír, miszerint az Amazon vezérigazgatója, Jeff Bezos felvásárolta a The Washington Post újságot és más kapcsolódó kiadványokat.

A hírek szerint Bezos 250 millió dollárt fizetett ki a lapért és annak kiadványaiért. A The Washington Post Company, amely korábban a lap tulajdonosa volt, továbbra is létezni fog, ám új nevet fognak választani, ezzel is jelezvén, hogy a Post már nem az ő tulajdonukban van.

 

Az Amazonnak nem lesz szerepe a vásárlásban, ez Bezos személyes befektetéseinek egyike közé tartozik. A teljes felvásárlási folyamat várhatóan 60 nap múlva mondható befejezettnek.

 

 

A lap korábbi tulajdonosa, Donald Graham úgy nyilatkozott ezzel kapcsolatban, hogy a családot először sokkolta az elképzelés, hogy értékesítik a kiadványt, ám, amikor Bezos feltűnt a színen, az érzései megváltoztak.

 

Tekintve, hogy a lap jelentős veszteséggel zárta az előző negyedévet, lehet, hogy itt az ideje egy nagyobb beruházásnak. Graham is elismerte azt, hogy bár a Post túlélhette volna a kiadó gondozásában ezt az időszakot, Bezos nagyobb eséllyel viszi sikerre.

 

Forrás: Techspot.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50