Sziget: mentesítő vonatok a fesztivál végén

forrás: Prím Online, 2013. augusztus 10. 09:54

A MÁV-START Zrt. a 2013. augusztus 5-12. között megrendezésre kerülő SZIGET Fesztiválról haza utazóknak hétfőn menetrenden felüli mentesítő vonatok közlekedtetését biztosítja Budapestről Bécsbe, valamint a fesztivál ideje alatt a Hajógyári-szigeten belföldi és nemzetközi pénztárt is működtet, és az ott belföldi vasúti menetjegyet vásárlóknak húsz százalékos kedvezményes jegyváltási lehetőséget nyújt.

A vasúttársaság hosszabb szerelvényekkel és hétfő délután mentesítő vonatokkal is készül a Sziget Fesztiválról haza utazók kiszolgálására. A külföldi utasok visszautazását elősegítve a vasúttársaság augusztus 12-én hétfőn, mentesítő vonatokat indít Bécsbe, melyek 12 óra 10 perckor és 14 órakor indulnak a Keleti pályaudvarról, és Kelenföld, Tatabánya, Győr, illetve Hegyeshalom állomásokon állnak meg.

 


A SZIGET Fesztivál ideje alatt tapasztalható, kiemelkedően magas nemzetközi utasforgalomra tekintettel a MÁV-START – az utasok kényelmesebb menetjegyváltása, gyorsabb és hatékonyabb kiszolgálása érdekében – a rendezvényen Sziget-pénztárat működtet egy belföldi és két nemzetközi ablakkal, ahol teljes körű belföldi és nemzetközi menetjegyváltási lehetőséggel, útvonaltervezéssel, menetrendi információkkal várják az érdeklődőket. Ezen felül a helyszínen belföldi vasúti menetjegyet vásárlóknak a MÁV-START Zrt. szolgáltatási területére húsz százalékos kedvezményt biztosít a teljes árú jegy árából. A menetjegy bármely belföldi viszonylatra váltható, egy útra vagy menettérti útra is. A Sziget Fesztivál teljes területén, így a MÁV-START pénztárban is Fesztiválkártyával vagy PayPass fizetőeszközökkel egyenlíthető ki a vásárolt belföldi és nemzetközi menetjegy ára.


A nemzetközi menetjegyek a legnagyobb utasforgalmú Keleti pályaudvari pénztárak mellett a Nyugati és a Déli pályaudvaron, a József Attila utcai, belvárosi menetjegyirodában vagy Kelenföldön is megvásárolhatók. A nemzetközi jegyek ugyanazon az áron válthatók a partner utazási irodáknál is. (IBUSZ Iroda, Ferenciek tere 2.; Neckermann Iroda, Szent István krt. 29.; Blaguss, Károly krt. 5.)


A különvonatok menetrendje a MÁV-START honlapon belül a Sziget 2013 címen érhető el, valamint további információk a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálat 06 40 49 49 49-es telefonszámán is kérhetőek. 
 

Kulcsszavak: Sziget fesztivál MÁV

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megjelentek az első HMD okostelefonok

A Human Mobile Devices (HMD) bemutatta első saját gyártású okostelefonjait: megérkezett a HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ és HMD Pulse. A Pulse kollekció már most lefekteti a HMD designalapjait: merész vonalvezetés, egyedi tónusok, modern és letisztult esztétika, elegáns kialakítás, előkelő formatervezés – és mindez elérhető áron.

2024. április 25. 13:15

A Samsung legújabb képernyői az AI TV-k új korszakát hozzák el

A Samsung az Unbox & Discover eseményen mutatta be 2024-es Neo QLED 8K és 4K, valamint OLED televíziókból és hangprojektorokból álló portfólióját. A világ egyik élvonalbeli televíziógyártójaként elismert Samsung idén bevezetett készülékei olyan hatékony, mesterségesintelligencia (AI)-alapú funkciókkal rendelkeznek, amelyek minőségibb otthoni szórakozást kínálhatnak.

2024. április 25. 11:38

Kiderült, hogy állnak a magyarok a robotokhoz

Idén is kitárta kapuit a HVG Állásbörze, ahol több mint száz munkaadóval személyesen és hibrid formában is találkozhattak azok az álláskeresők, akik ellátogattak április 17-19-e között a Papp László Budapest Sportarénába. Mindenki kedvence, a Bastion Group robotkutyája is jelen volt az eseményen, ahol hatalmas volt az érdeklődés a robotika iránt.

2024. április 25. 09:56

Jöhet a személyre szabott reklámoktól mentes ingyenes Facebook és Instagram?

Nagy várakozás előzte meg az uniós adatvédelmi testület (EDPB) állásfoglalását az egyelőre leginkább a Meta által használt „consent or pay” (hozzájárulás vagy fizetés) üzleti modell adatvédelmi vonatkozásaival kapcsolatban. Várhatóan mi lesz a hatása a véleménynek a közösségi médiumok és platformok működésére, mit jelenthet mindez a piaci szereplők és a felhasználók számára? A fenti kérdéseket Bartal Ivánnal, az Oppenheim Ügyvédi Iroda adatvédelmi jogi praxisának vezetőjével jártuk körbe.

2024. április 24. 21:07

Innováció a légi szállítmányozásban

A DSV egy hazánkban innovációnak számító, korábban még sosem alkalmazott átvilágítási szolgáltatás elindításával új export légiszállítási lehetőségeknek nyit kaput. A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében található raktárukban már 2-8 Celsius-fokos környezetben is átvilágítási szolgáltatás nyújtására lesznek a továbbiakban képesek, ezzel pedig fellendítik a BUD Airport gyógyszerexport tevékenységét. A fejlesztés egy gyógyszeripari üzleti esemény keretein belül debütált 2024. április 23-án, Vecsésen.

2024. április 24. 19:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50