Virtuális Akadémiát nyit a Microsoft

forrás: Prím Online, 2013. augusztus 12. 10:16

A nyár nem csak arra jó lehetőség, hogy a fejlesztők és üzemeltetők az év fáradalmait a Balaton, vagy más vízparttal rendelkező terület környékén kipihenjék, hanem arra is, hogy tudásukat kicsit kibővítsék, lépést tartsanak a fejlődéssel. Ennek megkönnyítésére készített a Microsoft egy rövid összefoglalót, mely segít eligazodni az egyes fejlesztői és üzemeltetői technológiák közt, illetve hozta létre a Microsoft Virtual Academy-t (MVA), amelynek kurzusain az érdeklődők rögtön próbára tehetik frissen megszerzett tudásukat.

Egy sikeres informatikus mindig naprakész, mivel a technológia is állandóan fejlődik. A Microsoft Virtuális Akadémia ennek érdekében kínál egy szakértők által létrehozott, online gyakorló programot, amely több száz kurzust tartalmaz. A Windows Azure alapokon futó MVA célja az, hogy hozzásegítse mind az informatikával még csak ismerkedő diákokat, mind az ezen a területen dolgozókat, hogy a legfrissebb, legaktuálisabb tudásanyagot sajátítsák el, ezzel javítva karrier esélyeiket.

A Virtuális Akadémia kurzusai során a felhasználók pontokat szerezhetnek, amelyekből eleget összegyűjtve oklevelet kaphatnak. A program segítségével a fejlődés fokozatai is megfigyelhetők. A kezdeményezés további előnye, hogy az órák nincsenek konkrét időponthoz kötve, mindenki akkor vághat bele az őt érdeklő tananyagba, amikor ideje vagy lehetősége van rá. Ráadásul az MVA kurzusaiban a résztvevők diskurzust folytathatnak a szakértőkkel és a többi tanulóval, informatikussal. Az instruktorok és az adott terület szakértői olyan gyakorlati kérdéseket tesznek fel, amelyek nemcsak a virtuális, hanem a valódi világban is relevánsak, így a kurzus jól alkalmazható tudásanyagot nyújt.

Fentiek mellett a Virtuális Akadémia oldalán magyar nyelvű szakkönyvek is megtalálhatók, a diák fejlesztők ingyen regisztrálhatnak a Windows Áruházba, valamint lehetőség van a legújabb üzemeltetői szoftverek kipróbálására is.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05