Vezetőváltás a Schneider Electric gyöngyösi gyárának élén

forrás: Prím Online, 2013. augusztus 13. 13:19

Németh Zoltán tölti be 2013. június 1-jétől a Schneider Electric gyöngyösi gyárának igazgatói pozícióját. Elődje, Franck de Cocker 3 év magyarországi tartózkodás után a vállalat egyiptomi és északkelet-afrikai központjában folytatja pályafutását iparági igazgatóként. 

A termelőegység élére kinevezett magyar szakember feladatkörébe az operatív termelés irányításán túl a hatékony értékesítés-támogatás biztosítása is beletartozik.

 

Németh Zoltánt (41) széles körű nemzetközi szakmai tapasztalata mellett főképp csapat- és eredmény-orientált vezetői attitűdje alapján kérték fel a gyár vezetésére. Véleménye szerint a termelőegység életének jelenlegi fázisában egy egységes és világosan definiált stratégiát követő menedzsment kiépítése kulcsfontosságú, és ehhez a fenti képességek elengedhetetlenek.

 

 

Németh Zoltán, az új igazgató

 

A Schneider Electricet, az energiamenedzsment globális specialistáját Franciaországban az öt legnagyobb beruházó között tartják számon. A vállalat 2012-es árbevétele meghaladta a 24 milliárd eurót. Németh Zoltán a csoport stabil hátterére alapozva hosszú távú feladatának tekinti a vevői igények hatékony kiszolgálását elősegítő, ún. „Taylored Supply Chain" folyamatok kialakítását és fejlesztését. Ennek elérése érdekében a Canalis KT nagyteljesítményű síncsatornarendszert kizárólagosan előállító gyár megújítása mellett egy kompetenciaközpont létrehozását is tervezi, illetve ezekkel a lépésekkel a piaci részesedést kívánja növelni az EMEA régióban.

 

„A szervezet minden szintjén különös figyelmet kívánok fordítani a szakmai kompetencia és az elkötelezettség fejlesztésére, mivel meggyőződésem szerint a gyöngyösi gyár eredményességének kulcsa a stabil és egységes menedzsmentben, a munkatársak hozzáértésében és motivációjában, valamint az eredményes és rugalmas munkafolyamatokban rejlik. Így elsődleges feladatomnak tartom a hosszú távon megfogalmazott célok hatékony kommunikációját és támogatását” – mondta Németh Zoltán, a Schneider Electric gyöngyösi gyárának igazgatója.

 

Németh Zoltán villamosmérnökként kezdte pályafutását 1994-ben az EPCOS Kft.-nél, ahol minőségbiztosítási, majd később termelésvezetői és gyárigazgató-helyettesi pozíciókban dolgozott. Ezt követően a német autóipari BOS mérnökségvezetői feladatait látta el Magyarországon, majd 2009-től Kínában irányította gyárigazgató-helyettesként a vállalat új, zöldmezős gyárának operatív részlegeit. A lean termelésirányításban szerzett gyakorlati tapasztalatait 2011-től mint Business Unit Manager kamatoztatta a Staufen AG menedzsment tanácsadó cég shanghaji irodájánál, mielőtt 2013 márciusában visszatért volna Magyarországra a Schneider Electrichez. Igazgatói kinevezéséig a gyöngyösi gyár átfutási idejének csökkentését célzó projektjét irányította, melynek eredményeképpen az átlagos három hétről közel két hétre sikerült csökkenteni a megrendelések átfutási idejét, ami növelte a fogyasztói elégedettséget, valamint új megrendeléseket és költséghatékonyabb készletgazdálkodást eredményezett.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05