Jelentős megtakarítást hozott a SkyCourt építésénél a magyar fejlesztésű statikai szoftver

MTI Sajtóadatbank, 2013. szeptember 5. 08:39

A magyar fejlesztésű ConSteel statikai szoftvernek köszönhetően a Budapest Airport új utasforgalmi csarnoka, a SkyCourt tervezésénél, megépítésénél 750 tonna acélt, 1800 munkaórát és 2 millió forint értékű energiát takarítottak meg - mondta Pintyőke Marcell, a Magyar Termék Nagydíjat nyert épület tervezését és kivitelezését is végző Kész Holding Zrt. marketing igazgatója szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.

A szoftvert a Kész Csoport, valamint a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem fejlesztette ki. A tájékoztatón Stephan Schattney, a Budapest Airport műszaki központjának igazgatója kifejtette: a kétéves működés minden műszaki és minőségi elvárást igazolt. A 24 ezer négyzetméteres épületen 65 méteres fesztávot kellett áthidalni acélszerkezettel.
 

A projekt 100 millió euróba került, ez akkori árfolyamon 27, a main pedig 30 milliárd forint - ismertette Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs igazgatója.
 

A kivitelezési szerződést kétszer is módosítani kellett, mivel a globális válság és a Malév csődje miatt el kellett hagyni például a ki- és beszálláshoz használt "csőröket" tartalmazó mólókat - válaszolta Stephan Schattney az MTI kérdésére.
 

A KÉSZ csoport - magyar és külföldi - cégeit a Kész Holding Zrt. fogja össze, az árbevétele eléri az évi 70 milliárd forintot. A csoport építette a kecskeméti Mercedes gyár épületeit, és újítja fel a parlament előtti Kossuth teret is.

Kulcsszavak: felhszoft

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05